Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Ilie este următorul Stan Pățitu"™ de la Steaua
Stire publicata in
Ilie este următorul Stan Pățitu"™ de la Steaua

Remiza cu AEK Larnaca i-a fost fatală lui Ronny Levy, care a fost înlocuit cu Ilie Stan.

Steaua a remizat joi, în deplasare, cu AEK Larnaca (scor 1-1), al doilea meci jucat în Grupa J a Ligii Europa. În prima partidă, "roș-albaștrii" remizaseră fără goluri cu nemții de la Schalke 04, cei care, tot joi, au trecut acasă de Maccabi Haifa (scor 3-1).

Gigi a apelat la vechile tactici


Egalul din Cipru i-a fost fatal antrenorului israelian Ronny Levy, cel care în aceeași seară a devenit noua "victimă" a tumultosului Gigi Becali. După meci, patronul și-a început reprezentația la televiziunile de profil, apelând la singura stratagemă pe care o are în repertoriul: critici dure și repetate la adresa antrenorului, pentru ca acesta să-și dea singur demisia. În trecut, tactica l-a ajutat să scape de Gică Hagi, Marius Lăcătuș, Edi Iordănescu și Sorin Cârțu.

"A fost lipsă de comunicare între antrenor și jucători. Nu e posibil ca Steaua să joace atât de prost. Paradoxul e că nu câștigi meciuri, dar n-ai ce să reproșezi jucătorilor", a analizat Becali ceea ce se petrece la Steaua.

Și de data aceasta, jocul i-a ieșit. Levy nu a mai așteptat să revină în țară și a anunțat că renunță încă din Cipru. Ieri, israelianul s-a dezlănțuit: "La Steaua nu sunt condiții pentru a face performanță. Este diferență între ceea ce se vrea și ceea ce se poate".

Între timp, Becali îl numise deja pe Ilie Stan în funcția de antrenor al "roș-albaștrilor". Edi Iordănescu va fi "secund", ambii urmând fi consiliați de Anghel Iordănescu.

GRUPA J
Rezultatele de joi

AEK Larnaca "“ Steaua .............1-1

Mrdakovici (59) / M. Costea (64)

Schalke 04 "“ Maccabi Haifa...3-1
Fuchs (8 și 65), Jurado (81) / Vered (35)

Etapa viitoare (joi, 20 octombrie):
Maccabi Haifa "“ Steaua,
AEK Larnaca "“ Schalke 04

INEDIT

20 de antrenori în opt ani


Ilie Stan va fi cel de-al 20-lea antrenor al Stelei din mandatul lui Gigi Becali, început în 2003, în condițiile în care, din 1947 până în 2002, pe banca formației din Ghencea au trecut 25 de tehnicieni! Fostul oier a lucrat prima dată cu Victor Pițurcă, apoi, de-a lungul timpului, a schimbat tehnicieni pe bandă rulantă, reușind performanța ca sezonul trecut să aibă șase oameni care au condus echipa!

Celebru rămâne scandalul produs între Gigi Becali și Gheorghe Hagi, după ce "Regele" a fost forțat să demisioneze în sezonul 2007-2008 din pricina jignirilor publice ce i-au fost aduse.

Recordul de mandate în "era Becali" îl deține Marius Lăcătuș, cel care a ales să colaboreze în trei perioade diferite cu Gigi.

Un alt record negativ îl deține Edi Iordănescu, cel care anul trecut a antrenat mai puțin de o lună, plecând după o înfrângere la Galați, cu Oțelul.



SLUGĂ‚RNICIE

Tehnicianul va lucra fără să fie plătit și a anunțat că va asculta orbește de patron


Ilie Stan (43 de ani) revine la Steaua ca antrenor, după ce și-a câștigat faima ca jucător al "roș-albaștrilor". Născut în comuna buzoiană Pogoanele, fostul mijlocaș defensiv a fost transferat în Ghencea în 1987 de Anghel Iordănescu, antrenorul de atunci al "militarilor". Cu timpul, Ilie a devenit unul dintre cei mai titrați jucători din istoria Stelei, bifând șase titluri de campion și patru Cupe ale României.

Ca jucător s-a remarcat printr-o forță a șutului rar întâlnită în fotbalul românesc. Stan a fost întotdeauna unul dintre apropiații lui Anghel Iordănescu, fiind "secund" al "Generalului" la echipa națională.

De asemenea, Ilie a mers cu fostul antrenor în Golful Persic, fiind preparator fizic la echipele antrenate acolo de "Tata Puiu".

La UTA produs o grevă generală

Ca tehnician, Ilie a debutat în 2004, la echipa UTA. Începutul a fost de rău augur, deoarece arădenii au ratat promovarea în acel sezon. Mai mult, Stan s-a confruntat cu o răzmeriță, după ce a dat afară mai mulți jucători. Cei rămași în lot s-au solidarizat cu "exilații" și au intrat în grevă. În cele din urmă, actualul stelist a plecat fără să lase nimic în urmă.

După o trecere pasageră pe la FCM Târgoviște, antrenorul a preluat echipa Gloria Buzău, alături de cumnatul său, Viorel Ion, reușind promovarea. Performanța îi este atribuită în mare parte lui "Vioară", deoarece Stan era manager general. Buni prieteni, cei doi s-au certat după ce, în sezonul 2007-2008 al Ligi I, Viorel a fost alungat de pe banca buzoienilor, iar Stan i-a luat locul. "Atunci și-a bătut joc Gigi Becali de munca mea. A fost o lucrătură la care a luat parte și președintele Dan Tulpan. Nici Ilie nu a apucat să antreneze decât o etapă. A zburat și el după mine", ne-a spus ieri "Vioară".

"Vioară": "90 la sută din numirea asta este meritul lui Iordănescu"


Viorel Ion crede că Ilie nu a greșit când a acceptat postul de "principal" la Steaua. "Nu știu dacă o să poată face prea multe. Chiar dacă nu reușește, și-a trecut în CV că a fost la Steaua. 90 la sută din numirea asta este meritul lui Anghel Iordănescu. Să fie sănătos. Noi nu ne mai vorbim. Relația este ca de la cumnat la cumnat", ne-a mai zis Viorel Ion.

Cea mai mare performanță din cariera lui Ilie Stan este promovarea în primul eșalon, cu Victoria Brănești. Liga I s-a dovedit a fi însă o căciulă prea mare, iar buzoianul a plecat în finalul campionatului trecut. Locul său a fost luat de "secundul" Ciprian Urican, care nu a mai putut salva situația, Victoria retrogradând.

Un apropiat al echipei din Brănești ne-a povestit comportamentul pe care l-a avut Stan față de Urican, în momentul în care a auzit că acesta nu demisionează și rămâne la echipă. "Ilie e un tip foarte ranchiunos. Nu i-a căzut bine că Ciprian a rămas la Brănești și a început să îi bage «strâmbe» pe la jucători. Îi suna pe unii fotbaliști și le spunea să nu se omoare cu firea, că se duce el din vară nu știu unde și că le rezolvă și lor transferurile. Cu chestii din astea se ocupa. În rest, nu e antrenor rău. Știe să lucreze cu jucătorii, poate să îi motiveze".

Ieri, noul tehnician al Stelei a fost prezentat echipei de către Gigi Becali. Din capul locului, pentru a clarifica lucrurile, Ilie a ținut să facă o precizare importantă: "Gigi este patron și are dreptul să spună orice. Mă descurc eu cu el. Eu sunt imun la lucrurile acestea, am venit aici ca să muncesc, să schimb în bine evoluțiile echipei".

Din punctul de vedere al lui Gigi Becali, noul antrenor are o calitate esențială: nu cere bani. La fel ca și Ilie Dumitrescu, tehnicianul buzoian a decis să facă muncă voluntară și să îl scutească pe fostul oier de cheltuieli. "Ilie a zis că nu îl interesează banii. El vrea să facă treabă la Steaua. Mi-a zis: «Eu fac, pe tine nu te interesează nimic»", a dezvăluit Gigi termenii înțelegerii verbale.

Fire ce își iese repede din pepeni, Becali a anunțat și cât timp îi dă lui Ilie Stan, pentru a încerca resuscitarea echipei, aflată în degringoladă. "Am discutat pentru un an de zile. Tot turul nu vrea să fie deranjat, dar vom trage linie în iarnă", a susținut Gigi Becali.

Gigi i-a făcut echipa


Ilie cunoaște deja calitățile de antrenor ale lui Gigi. În 2007, la singurul meci ca antrenor al echipei Gloria Buzău, Stan a primit indicații direct de la Becali, la un meci disputat contra formației Farul. Prezent pe stadionul din Crâng, machidonul a coborât de la oficială și i-a strigat lui Ilie, prin gard, ce mutări trebuie să facă.

CV

Ilie Stan

  • Data și locul nașterii: 17.10.1967 / Pogoanele (Buzău);
  • Activitatea de fotbalist: Gloria Buzău (1985- 1987 și 1997), Steaua (1987-1995), Cercle Brugge (1995-1997), FC Național (1997), AEL Limassol (1997-1998), Hapoel Petah Tikva (1998-1999), Hapoel Tzafririm (1999-2000);
  • Palmares: 6 titluri de campion al României cu Steaua și 4 Cupe ale României;
  • Meciuri/ goluri la Steaua: 187/59;
  • Meciuri/ goluri la echipa națională: 3 / 0;
  • Activitatea de antrenor: UTA (2004), FCM Târgoviște (2006), Gloria Buzău (2007), Dunărea Giurgiu (2007-2008), Victoria Brănești (2008-2011), CS Mioveni (2011);
  • Rezultate: promovare și retrogradare cu Victoria Brănești.

"Gigi este patron și are dreptul să spună orice. Mă descurc eu cu el. Eu sunt imun."œ
ILIE STAN, antrenorul echipei de fotbal Steaua

Publicat la 01-10-2011 01:16, Sursa www.evz.ro