Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo: "Am adus echilibru la echipă"œ
Stire publicata in

 "Ciobi"œ explică cum a propulsat Dinamo pe primul loc. Principalii săi sfătuitori sunt Cornel Dinu și Cosmin Olăroiu.

"Adevărul": La începutul sezonului, s-a spus că n-aveți ca obiectiv câștigarea titlului. Totuși, după nouă etape, sunteți pe primul loc.

Liviu Ciobotariu: Prin tradiție, Dinamo e obligată să lupte pentru titlu. Într-adevăr, inițial, mulți nu ne dădeau șanse. Tocmai de aceea, mă bucur și mai mult că avem aceste rezultate și vreau să continuăm pe aceeași linie.

Aveți cea mai bună apărare, cu doar cinci goluri încasate. Sezonul trecut, cam cu aceași jucători, Dinamo a avut cea mai slabă defensivă din istoria clubului. Cum s-a produs schimbarea?

Am găsit un echilibru între ofensivă și defensivă, dar e rodul muncii băieților care se pregătesc exemplar. Avem un parcurs bun spre foarte bun și-n plus avem un joc spectaculos.

Care e situația lui Dănciulescu? Spunea că s-ar putea să plece la finalul sezonului...

Am vorbit cu el. Nu se pune problema să ne despărțim. Nici măcar să nu se gândească la așa ceva! E unul dintre liderii echipei, e căpitan și are un aport evident în victoriile noastre. Mă bazez pe experiența unor jucători precum Dănciulescu, Niculae, Cătălin Munteanu. 

Alexe s-a refăcut după accidentare. Când va reveni și Pulhac?

Pulhac vine luni (n.r. - azi) în țară de la clinica din Italia și sper ca-n două - trei săptămâni să ne putem baza pe el.

Și Bakaj și-a revenit în ultimul timp.

El a avut evoluții neconvingătoare la început, dar am zis că-i mai dau o șansă. A jucat cu Petrolul, a făcut-o foarte bine, acum, contra Chiajnei, a intrat în repriza a douași a marcat un gol de care avea mare nevoie pentru moralul său.

Se simte lipsa lui Torje?

El e greu de înlocuit, dar căutăm soluții. Avem doi jucători în probe, îi mai văd la antrenamente, vom juca și-un amical cu Ludogorets Razgrad, lider acum în Bulgaria.

V-ați mai sfătuit cu Cornel Dinu?

Da, vorbim zilnic la telefon. E supărat pentru că soția sa are unele probleme de sănătate. Noi suntem alături de el. Cornel Dinu e un luptător și îi transmit să fie puternic.

Cosmin Olăroiu e nașul dumneavoastră. Îi cereți și lui sfatul?

Da. Acum zece zile am vorbit ultima dată. În general, discutăm despre fotbal, legat de meciuri, jucători...

Cei din galerie au fost la mormântul lui Cătălin Hîldan, se împlinesc 11 ani de la dispariția sa.

O să mergem și noi, chiar la 5 octombrie. Avem două antrenamente și între ele ajungem la Brănești. O să fim acolo toată echipa să aprindem câte o lumânare.

6 era locul ocupat de Dinamo, sezonul trecut, după nouă etape, cu Ioan Andone pe bancă. "Câinii" primiseră 24 de goluri și marcaseră 19.

Riscă Borcea revenirea în țară?

Patronul Stelei, Gigi Becali, l-a sfătuit pe finul său, Cristi Borcea, să rămână la Miami pentru că ar putea fi chemat la DNA în dosarul în care este anchetat Vasile Avram. "I-am zis finului să stea liniștit acolo, că la ce nebunie e acum cu arestarea lui Vasile Avram, îl vor sălta și pe el de pe aeroport",  a spus Becali. Totuși, Borcea va ajunge în țară, săptămâna aceasta, pentru a participa la o ședință convocată de ceilalți acționari dinamoviști, Badea și Săvulescu.

Publicat la 02-10-2011 21:15, Sursa www.adevarul.ro