Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Telegondola din Sinaia, înțepenită de șapte luni
Stire publicata in

Telegondola din stațiunea Sinaia, ce asigură transportul persoanelor de la stația Cota 998 (150 metri mai sus de Taverna Sârbului) până la stația Cota 1400, nu este nici acum funcțională.

La sfârșitul lunii mai a acestui an, instalația pe cablu a fost oprită pentru reparații la un pilon de susținere care se degradase și nu mai prezenta siguranță pentru transportul turiștilor care vroiau să admire Munții Bucegi de la înălțime.

În cele aproape șapte luni de lucrări, stâlpul 6, cel cu probleme, a fost mutat cu 45 metri în amonte, într-o zonă sigură, iar zilele acestea urmau să aibă loc probele tehnice pentru a repune în funcțiune telegondola.

Numai că instalația a ajuns, între timp, subiect de scandal în Primăria Sinaia. Edilul Vlad Oprea a intrat în conflict cu societatea Dunărea IFN SA, cea care trebuia să repare instalația, telegondola fiind, de altfel, o investiție publică, din fonduri locale și guvernamentale, pe care o operează SC Transport Urban Sinaia S.R.L, o firmă înființată de Consiliul Local Sinaia.

Potrivit reprezentanților Primăriei, Dunarea IFN SA avea obligația să asigure buna funcționare a telegondolei, însă lucrările de relocare a stâlpului 6 au început abia în luna septembrie a acestui an, motiv pentru care autoritatea locală a fost privată de sume importante de bani. Asta în condițiile în care lucrările nu au fost, nici la această oră, terminate. Reprezentanții autorităților locale speră ca măcar la 1 decembrie să poată da drumul telegondolei.

Până când lucrurile se vor limpezi, turiștii sunt cei care vor avea de suferit de pe urma nefuncționalității telegondolei.

"M-am tot plimbat cu gondolele, de fiecare dată când mergeam la munte. De sus, totul se vede de vis. E spendid să admiri crestele munților. Și apoi, pentru o stațiune precum Sinaia, această instalație este indispensabilă", a spus Florin Enache, un ploieștean împătimit al sporturilor de iarnă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăți din Prahova, click pe poza de mai jos:


Publicat la 02-11-2011 15:15, Sursa www.adevarul.ro