Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
PDL vrea ca 30 noiembrie să fie zi liberă
Stire publicata in
PDL vrea ca 30 noiembrie să fie zi liberă

Un grup de parlamnetari PDL au depus la Parlament un proiect de lege care prevede declararea zilei de 30 de noiembrie, în care se sărbătorește Sfântul Andrei, ca zi liberă.

Proiectul, prezentat miercuri în Biroul permanent al Camerei, vizează modificarea Codului muncii în sensul declarării datei de 30 noiembrie zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

De asemenea, sunt declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează 1 și 2 ianuarie, prima și a doua zi de Paște, 1 mai, prima și a doua zi de Rusalii, ziua de 15 august - Adormirea Maicii Domnului, 1 Decembrie, prima și a doua zi de Crăciun și două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

În expunerea de motive, inițiatorii, printre care se numără președintele Camerei, Roberta Anastase, și liderul deputaților PDL, Mircea Toader, consideră că poporul român are nevoie mai mult ca niciodată de unitate și solidaritate, iar valorile creștine contribuie definitoriu la realizarea acestora.

Pe 31 octombrie, președintele Traian Băsescu i-a spus Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, că a luat notă de propunerea ca ziua de 30 noiembrie să fie declarată sărbătoare națională, având în vedere că Sfântul Apostol Andrei, sărbătorit la acea dată, este cel care a creștinat poporul român.

Publicat la 03-11-2011 14:49, Sursa www.evz.ro