Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Cu Zmeu-n Europa!
Stire publicata in

FC Vaslui a învins pe Sporting Lisabona, liderul grupei D, și poate spera la prezența în primăvara europeană a Ligii Europa.

Vasluienii păstrează șanse de calificare în primăvara europeană după ce și-au luat revanșa în fața lusitanilor. Dacă în Portugalia, gazdele s-au impus cu 2-0, acum Sporting a fost învinsă de moldoveni, chiar în condițiile în care Hizo nu s-a putut baza pe golgheterul său în Europa, Wesley, suspendat. Deși au jucat "în exil" la Piatra Neamț, iar suporterii i-au încurajat mai mult din fața televizoarelor, elevii lui Hizo au punctat după o jumătate de oră de joc. Sânmărtean a executat un corner, mingea a căzut în careu și a produs "panică" în defensiva adversă, iar Zmeu a profitat, înscriind cu un șut care a fost deviat de un apărător portughez. Degeaba Sporting l-a aruncat în luptă pe golgheterul Van Wolfswinkel încă de la începutul reprizei a doua, pentru că gazdele au reușit să protejeze avantajul. "Finala" cu Lazio e la 1 decembrieSoarta calificării se poate decide chiar de Ziua Națională a României. La 1 decembrie, vasluienii primesc vizita lui Lazio într-o adevărată "finală" pentru locul doi, câștigătoarea putându-se considera calificată în 16-imi. În schimb, în cazul unei remize, totul se va decide în ultima etapă în meciurile Zürich - Vaslui și Lazio - Sporting. La egalitate de puncte între români și italieni, departajarea se va face la "directe": în tur a fost 2-2, astfel că moldovenii sunt avantajați de un 0-0 sau 1-1. "Victoria nu e întâmplătoare. Hizo i-a studiat pe portughezi de mai avea puțin și știa câte carii are fiecare jucător. ''Adrian Porumboiu patron FC Vaslui"Am avut trei ocazii de gol, iar ei doar una. E adevărat că se simte lipsa lui Wesley, dar băieții au dovedit că se pot descurca și fără el. Numele Vasluiului s-a făcut auzit în Europa.''Constantin Zotta președinte FC VasluiEroul vine de la ChișinăuAutorul golului vasluienilor, Denis Zmeu, s-a născut în Republica Moldova, la Chișinău, și evoluează pe postul de mijlocaș central. Moldoveanul de 26 de ani a ajuns la Vaslui în 2007 și în vara aceasta și-a prelungit contractul pentru încă două sezoane. Zmeu, fost internațional de tineret, a bifat și 12 prezențe pentru echipa națională și a marcat un gol.Vaslui  1Cerniauskas - Milanov, Papp, Farkas, Milisavljevici - Zmeu, Pavlovici (R. Costin 79) - Neagu (Jovanovici 43), Adailton, Sânmărtean (Gheorghiu 89) - Bello. Antrenor: Viorel Hizo

Sporting Lisabona   0Marcelo - Rodriguez, Carrico, Rinaudo (A. Santos 12), Evaldo - Fernandez (D. Rubio 65), Pereirinha, Schaars - Carrillo, Bozhinov (Van Wolfswinkel 46), Capel. Antrenor: Domingos PacienciaGol: Zmeu 30Stadion: "Ceahlăul" 7.000Arbitru: Kristinn Jakobsson (Islanda)

Publicat la 04-11-2011 01:15, Sursa www.adevarul.ro