Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Miss World din cap până în picioare. VEZI IMAGINI DE LA ÎNCORONĂ‚RILE DIN 1950 PÂNĂ‚ ASTĂ‚ZI
Stire publicata in
MULTIMEDIA Miss World din cap până în picioare. VEZI IMAGINI DE LA ÎNCORONĂ‚RILE DIN 1950 PÂNĂ‚ ASTĂ‚ZI

Cea de-a 61-a ediție a concursului Miss World 2011 este programată să aibă loc astăzi la Earls Court, în Londra, în orașul în care a avut loc pentru prima oară Miss World. Cele 122 de concurente s-au pregătit temeinic pentru a obține titlul de Miss World 2011, dar oare câte știu ele despre istoria acestui concurs de frumusețe?

Miss World 2010

Sursa: REUTERS

În anul 1951 a fost organizat pentru prima oară concursul Miss World. Însă acesta făcea parte din Festivalul de sărbători al Marii Britanii și publicul a fost cel care a garantat succesul acestui concurs. Datorită expertizei în PR a fondatorul Eric Morley, primul concurs Miss World a avut o audiență globală mai mare decât alte evenimente internaționale, cum ar fi Cupa Mondială sau Jocurile Olimpice.

BBC a difuzat Miss World între ani 1959 și 1979, iar Televiziunea Thames a preluat contractul pentru perioada 1980 - 1988. La momentul de vârf, s-a înregistrat o audiență de 27,5 milioane de oameni în Marea Britanie comparabilă cu cea a trasmiterii unei nunți regale. La peste cincizeci de ani de la primul concurs, Miss World încă mai atrage masele de oameni și se poate lăuda cu o audiență anuală de peste un miliard de telespectatori.

În 1950 prima Miss World, suedeza Kiki Haakonson, a fost prima și ultima câștigătoare încoronată într-un costum de baie din două piese. În timpul primului deceniu de succes al concursului, criticii au ridicat din sprâncene la ținutele concurentelor. În 1959, Loretta Powell din Statele Unite ale Americii a ajuns la Casa Comunelor din Londra îmbrăcat în cămașă și pantaloni de cowboy. Chiar dacă li s-a părut scadaloasă costumația ea nu a putut să intre cu armele în clădire, chiar dacă acestea erau de jucărie.

1960

În 1966, India, s-a bucurat de primul său succes, iar Reita Feria s-a dovedit a fi o câștigătoare populară. Ea a fost mai degrabă respectată pentru capacitățile sale intelectuale și mai puțin pentru felul în care arăta, tocmai de aceea a continuat studiile medicale și a devenit doctor. La finalul deceniului, suedeza Eva Ruber Staier a câștigat titlul de Miss World. Mai târziu, aceasta și-a făcut un nume în lumea cinematografică, iar atunci când a fost întrebată cum va cheltui banii din premiu, a declarat presei: "Voi cumpăra multă ciocolată!".

1970

Primul concurs Miss World al deceniului, găzduit de legendarul Bob Hope, a fost marcat de protestele feministelor. În 1970, două femei de culoare - Jennifer Hosten din Grenada și Pearl Jansen din Africa de Sud - au obținut primul și al doilea loc la Miss World, lucru care nu se mai întâmplase la niciun al concurs internațional de o asemenea amploare.

În ciuda protestelor feministe, Miss World a avut audiențe fabuloase pe parcursul anilor '60 și '70. În Regatul Unit, Miss World 1970 a fost cel mai vizionat spectacol de pe parcursul întregului an.

Wilnelia Merced (Miss Puerto Rico) a câștigat competiția din 1975. Wilnelia s-a bucurat de o domnie de succes. Ea s-a căsătorit cu unul dintre cei mai buni animatori din Marea britanie, Sir Bruce Forsyth.

În 1979, spectacolul a ajuns la 500 de milioane de telespectatori în întreaga lume. Gina Swainson a fost câștigatoarea Miss World a acelui an, iar Insulele Bermude au declarat acea zi sărbătoare națională în cinstea victoriei sale.

1980

În 1980, au  fost implementate o serie de modificări în procesul de jurizare al concursului Miss World. Pentru prima dată erau evaluate personalitatea și inteligența concurentelor, și nu doar măsurile acestora și frumusețea lor.

În 1983, ultima câștigătoare din Regatul Unit, Sarah-Jane Hutt, a luat titlul la The Royal Albert Hall. Trei ani mai târziu, Halle Berry, Miss SUA, a uimit publicul și juriul atunci când a purtat o pereche de bikini cu stele și niște frânghii pe post de mărgele în timpul unei parade a costumelor naționale. Ea a declarat că "a vrut să atragă atenția de la încept". Halle nu a reușit să câștige concursul, dar s-a consolat cu un Oscar. Deceniul s-a încheiat cu prima câștigătoare poloneză, Aneta Kreglicka.

1990

Prima și ultima oară când Miss World a avut loc în Statele Unite a fost în 1991, iar în Atlanta, Georgia, a câștigat coroana Miss World Ninibeth Leal, care a devenit mai apoi unul dintre modelele de succes din Venezuela.

Anii 1992 - 1995 au marcat o perioadă plină de succes pentru concursul Miss World pentru că finala s-a mutat la Sun City, Africa de Sud, iar cifrele au crescut de la 1.2 la 1.8 miliarde audiență. Concurentele au fost întâmpinate de către nimeni altul  președintele Nelson Mandela și peste un milion de oameni le-au văzut la Johannesburg.

În 1994, Aishwarya Rai a devenit a doua câștigătoare din India, după un decalaj de 28 ani. Victoria ei a marcat începutul unei ere de aur pentru concurentele din India care au obținut coroana în patru din următorii șapte ani, în timp ce Aishwarya a devenit cel mai mare star feminin de la Bollywood.

Prima vizită a concursului Miss World pe continentul indian a fost în 1996, când peste 40.000 de oameni au viziona spectacolul de pe stadionul de cricket Bangalore. Irene Skliva a câștitigat atunci primul titlu al Greciei de Miss World.

În anul 1999, spectacolul a ajuns din nou la Londra. Câțiva protestatari au aruncat atunci cu făină, ceea ce l-a determinat pe Eric Morley să glumească spunând: "Este la fel ca în vremurile bune. Cine ar fi crezut că va mai merge și peste o jumătate de secol? Într-adevăr, cine?"

La începutul unui nou secol

Miss World a atins jumătate de secol de viață în anul 2000 și concursul s-a întors la Londra, la Millennium Dome, pentru spectacolul celei de-a 50-a aniversări. 2.3 miliarde de telespectatori din întreaga lume, 8 milioane din Marea Britanie, au asistat la momentul în care s-a anunțat că India păstrează coroana Miss World.

Miss World 2001, Agbani Darego a fost prima câștigătoare de culoare din Africa, iar în anul următor Miss World a fost pus în scenă în țara ei natală, la Abuja, Nigeria.

Concursul din 2007 a avut loc în Sanya, în Republica Populară Chineză. Cele 106 concurente au înregistrat la acea vreme imnul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008. Acest cântec a fost difuzat pentru prima oară în finala celei de-a 57-a ediții a Miss World, din 1 decembrie 2007, când modelul Zhang Zilin a devenit Miss World. Zhang s-a născut în 1984, la peste treizeci de ani de la prima ediție a concursului Miss World.

Cu Julia Morley ca Președinte, Miss World continuă să spargă audiențele. Cu francize în peste 120 de țări și cu strângeri de fonduri de 150 milioane de lire sterline, cine știe ce îi mai rezervă acest secol celui mai de succes format din Marea Britanie.

În 2010 a fost încoronată Miss World americanca Alexandra Mills, cea care va preda ștafeta și coroane celei care va fi desemnată Miss World 2011

REPETIȚIILE DE ANUL ACESTA PENTRU MISS WORLD 2011

CITIȚI ȘI:

Publicat la 06-11-2011 07:45, Sursa www.evz.ro