Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Băiatu"™ lu"™ tata a spulberat două vieți
Stire publicata in

Foto: Dragos Savu / Intact Images

Andrei Traian Andronie, șoferul de 20 de ani care a accidentat mortal doi oameni sâmbătă dimineață, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. El este acuzat de ucidere din culpă. Accidentul s-a petrecut pe Calea Floreasca. Cel care a pus capăt vieții a două persoane nevinovate își petrecuse noaptea într-un club de fițe. Deși băut, el s-a urcat totuși la volanul mașinii sale, un BMW 4x4, luând cu el alte două prietene. A apăsat pedala de accelerație și a turat și mai tare bolidul de lux, atunci când un echipaj de poliție i-a făcut semn să opreasă. În goana nebună, tânărul a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și a acroșat un autoturism. Apoi, a ricoșat într-un taxi care staționa regulamentar. L-a omorât pe loc atât pe șoferul taximetrului, care se pregătea să plece în cursă, cât și pe pasagera acestuia. O tânără de 22 de ani, care fusese și ea în club și se urcase în taxi să ajungă acasă.

 

Am mașină, omor oameni!
Fecior de bani gata (tatăl acestuia, Jean An­dro­nie, fost vicepreședinte la BCR vreo cinci ani și până în  ia­nua­­rie 2011, vicepreședinte executiv al Băncii Feroviare), Andrei care a bă­gat în mormânt două persoane ne­vi­novate era student cu plată la o fa­cul­tate din Olanda. Venise acasă pentru câteva zile. Îi ceruse mașina tatălui său pentru o noapte de distracție îm­preu­nă cu amicii. Potrivit unor surse din Poliție, vitezomanul gonea pe Ca­lea Floreasca cu 180 de kilometri pe oră, spulberând pur și simplu ta­xi­metrul în momentul impactului. Vi­zibil băut, a refuzat etilotestul, atunci când oamenii legii au vrut să ve­rifice dacă consumase sau nu bău­turi alcoolice.

Conform procedurilor, a fost dus la IML pentru recoltarea de probe biologice. "Aș vrea să fiu eu în locul lui, al fiului meu. Îmi pare ex­trem de rău pentru familiile care și-au pierdut rudele în accident. Legea trebuie respectată de toată lumea", a de­clarat  Jean Andronie, tatăl bei­za­de­lei. Robert Ștefan Micu, taximetristul care a murit în accident, era ab­sol­vent a două facultăți și se pregătea de nuntă. Rudele tânărului în vârstă de 32 de ani au declarat, potrivit An­te­na3, că Robert urma să se căsătorească la primăvară și că practica taximetria în timpul liber, în condițiile în care lucra în cadrul unui ONG.

Pe 17 decembrie 2010, la intersecția Bulevardelor Basarabia cu 1 Decembrie, Andreea Enache, o șo­feriță de 20 de ani, aflată tot la volanul unui BMW Seria 3, a omorât patru oameni, care se întorceau, într-o ambulanță BGS, de la ședințele de dializă. Mașina de transport BGS a fost lovită cu putere de bolidul de lux al domnișoarei Enache, scăpat de sub control de șoferița cu permis de două luni. De atunci, nu s-a întâmplat nimic concret, iar cazul este într-o continuă desfășurare. În luna mai, când ziarul nostru a publicat o anchetă pe acest subiect, scuza invocată pentru lentoarea desfășurării cazului era aceea că expertiza auto a mașinii nu fusese plătită pentru a putea fi făcută. Între timp, rudele victimelor, care au plătit din propriul buzunar necropsiile și expertiza tehnică, încă așteaptă să li se facă dreptate. Nu au primit nici măcar un telefon de la cea care le-a răpit cele mai dragi persoane.

Publicat la 06-11-2011 23:01, Sursa www.jurnalul.ro