Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-03-2024)
EUR 4.9715 RON
USD 4.5614 RON
GBP 5.8088 RON
CHF 5.1628 RON
XDR 6.0731 RON
XAU 316.404 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Accident produs de un polițist băut
Stire publicata in

Un polițist buzoian s-a ales cu dosar penal pentru că a provocat un accident rutier, soldat cu rănirea unei femei, în timp ce conducea băut. Evenimentul s-a produs duminică după-amiază, în comuna Berca.

În după-amiaza zilei de 6 noiembrie, în jurul orei 15.00, a fost sesizată producerea unui accident de circulație pe raza comunei Berca. Din primele cercetări efectuate de echipa operativă constituită la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie, un bărbat de 45 de ani din comuna Berca a efectuat virajul la stânga, în intersecția cu strada Primăverii, fără să acorde prioritate de trecere unui autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 65 de ani, din satul Pleșcoi și a intrat în coliziune cu acesta.

Accidentul s-a soldat cu rănirea unei pasagere din a doua mașină, în vârstă de 58 de ani, care a suferit leziuni ce nu au impus internarea. Polițiștii rutieri au testat alcoolscopic ambii conducători auto, aparatul "Drager" indicând în cazul bărbatului de 45 de ani o concentrație alcoolică de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto în vârstă de 45 de ani este polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și se afla în timpul liber în momentul producerii accidentului. Lucrătorului de poliție i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și i s-a întocmit dosar penal, ce urmează a fi declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, spre competentă cercetare și soluționare.

Totodată, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a dispus declanșarea procedurii cercetării prealabile a lucrătorului de poliție, în regim de urgență.

Publicat la 07-11-2011 17:15, Sursa www.adevarul.ro