Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-03-2024)
EUR 4.9741 RON
USD 4.5861 RON
GBP 5.8166 RON
CHF 5.158 RON
XDR 6.0911 RON
XAU 317.555 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Arbitrul asigurarilor taie cu 10% numarul de angajati
Stire publicata in

Astfel, dintr-un numar de 28 de directii generale respectiv directii, noua structura va cuprinde numai 12 directii de specialitate si va intra in vigoare incepand cu 1 decembrie 2011.

Conducerea CSA a analizat si rezultatele auditului intern care a fost demarat la inceputul lunii trecute, in scopul evaluarii veniturilor si cheltuielilor la momentul preluarii mandatelor de catre noii membri ai Consiliului CSA. Rezultatele auditului intern au reliefat nevoia restructurarii organizatorice si aplicarea unor masuri de reducere a cheltuielilor.

Prin urmare, CSA va avea o structura simplificata, care impune si o reducere de personal cu pana la 10%. Pe fondul scaderii primelor brute subscrise in primul semestru cu peste 7% la nivelul pietei de asigurari, Consiliul CSA a hotarat reducerea cheltuielilor totale, in principal prin reducerea cheltuielilor cu personalul.

"œConsiliul CSA a luat decizia adoptarii unei noi structuri organizatorice astfel incat aceasta sa raspunda celor doua obiective majore ale autoritatii de supraveghere: apararea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilitatii pietei de asigurari din Romania. Noua structura organizatorica include si o directie de protectie a consumatorilor de asigurari, care va fi in contact direct atat cu asiguratii, cat si cu asiguratorii. Comisiei ii revine un rol esential in consolidarea increderii in industria de asigurari, care se va concretiza printr-o schimbare semnificativa in modul de actiune pe segmentul supravegherii si al reglementarii", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Deciziile privind noua structura organizatorica si masurile de reducere a cheltuielilor vor fi puse in aplicare prin rectificarea bugetului CSA, atat pentru trimestrul IV 2011, cat si in proiectul de buget pe anul 2012.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) este singura autoritate imputernicita prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare in Romania, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii. CSA este membru cu drepturi depline al EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale, EIOPC - Comitetul European pentru Asigurari si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internationala a Supraveghetorilor in Asigurari.

 
Publicat la 09-11-2011 21:15, Sursa www.wall-street.ro