Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 11-06-2021)
EUR 4.9202 RON
USD 4.0467 RON
GBP 5.7275 RON
CHF 4.515 RON
XDR 5.836 RON
XAU 246.316 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Seful RIB, Florin Danescu, va detine functia de presedinte executiv al ARB
Stire publicata in
Presedintele Romanian International Bank (RIB), Florin Danescu, a fost numit presedinte executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

"Presedintele Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea, informeaza opinia publica cu privire la faptul ca, in urma procesului de selectie, Consiliul Director al ARB a decis numirea in functia de presedinte executiv al ARB, incepand cu data de 1 decembrie 2011, a domnului Florin Danescu", se arata intr-un anunt al ARB.

Florin Danescu, care va renunta la pozitia de la RIB, a ocupat in decursul ultimilor ani functii de conducere in sistemul bancar romanesc, inclusiv la nivel de top management, fiind pe rind, sef departament Money Market&Foreign Exchange, sef departament trezorerie, vicepresedinte, prim-vicepresedinte executiv si presedinte executiv. El a condus RIB in ultimii trei ani.

Cu o lua in urma, Radu Ghetea anunta ca ARB analizeaza 17 CV-uri trimise de persoane interesate sa ocupe functia de presedinte executiv al institutiei.

ARB a aratat ca pentru a ocupa functia de presedinte executiv candidatii trebuie sa respecte mai multe criterii, printre care experienta bancara relevanta intr-o pozitie de conducere in top management, cunoasterea la perfectie a limbii romane si vorbirea fluenta a limbii engleze.

Persoana desemnata va reprezenta ARB si va sustine punctul de vedere al comunitatii bancare in fata autoritatilor romane, precum si a organismelor internationale in domeniul financiar - bancar, in baza mandatului dat de Consiliul Director al asociatiei.

Alte cerinte pe care candidatii trebuie sa le indeplineasca sunt o buna reputatie profesionala si morala, aptitudini organizatorice, experienta in relationarea cu autoritatile si mediul privat, abilitati de comunicare.

ARB a modificat in luna aprilie statutul, astfel incat Consiliul de Administratie a fost transformat in Consiliu Director, iar actionarii au aprobat angajarea unui presedinte executiv.

Presedintele executiv va asigura managementul de zi cu zi al Asociatei, iar Consiliul Director, condus de Radu Ghetea, va aproba actiunile strategice ale asociatiei.


Publicat la 10-11-2011 13:45, Sursa www.fin.ro