Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Guvernul a alocat buget dublu față de anul trecut, de 800.000 lei, pentru manifestările dedicate Zilei Naționale a României
Stire publicata in
Guvernul a alocat în acest an un buget de 800.000 de lei pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, ceea ce înseamnă o sumă dublă față de cea acordată în ultimii doi ani, informează Agerpres.

Anul acesta, la 93 de ani de la Marea Unire, pentru instituția Prefectului a fost alocată suma de 400.000 de lei, iar alte 400.000 de lei au fost destinate municipalității Alba Iulia. Fondurile provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Anul trecut și în 2009, suma alocată de Guvern a fost de 400.000 de lei, pentru Instituția Prefectului, prin ministerul de resort, respectiv de peste cinci ori și jumătate mai puțin decât în 2008.

Cele trei instituții cu responsabilități principale în organizarea manifestărilor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a României sunt Instituția Prefectului, Primăria Municipiului Alba Iulia și Consiliul Județean Alba.

Autoritățile din Alba au finalizat programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României care vor avea loc la Alba Iulia, în perioada 23 noiembrie-2 decembrie.

În aceste zece zile, va avea loc o serie de evenimente culturale, sportive, științifice, dar și concerte care vor acoperi toate gusturile - pop, rock, muzică clasică, jazz, colinde și folclor, potrivit Prefecturii Alba.

Printre acestea se numără manifestările devenite deja tradiționale: Congresul Spiritualității Românești, Festivalul Național Studențesc "Serbările Unirii", Salonul Național de Artă, un concurs internațional de modelism, Salonul internațional de machete, Festivalul Național "Unitate și Prietenie", organizat de Cercetașii României, Ambasadorii Unirii - primirea delegațiilor de elevi din țară și Campionatul Național de Powerlifting.

De Ziua Națională, 1 Decembrie, vor avea loc depuneri de jerbe și coroane la statuile lui I.I.C. Brătianu și Iuliu Maniu, la busturile Regelui Ferdinand și Reginei Maria, la statuia lui Mihai Viteazul și la busturile Făuritorilor Unirii. Un alt moment tradițional este primirea soliilor din Cetățile de Scaun ale Unirii, la Sala Unirii, urmată de un Te Deum, la Catedrala Reîntregirii.

În  acest an, este programată și o defilare organizată de Ministerul Administrației și Internelor. Ultima defilare militară a fost organizată la Alba Iulia de Ziua Națională, în 2008.
Publicat la 13-11-2011 21:00, Sursa www.antena3.ro