Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 23-04-2024)
EUR 4.9762 RON
USD 4.6699 RON
GBP 5.7698 RON
CHF 5.1198 RON
XDR 6.1406 RON
XAU 344.57 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Distincția în educație se premiază la început de an
Stire publicata in

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) dă startul competiției "œPremiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate".

București, 14 noiembrie 2011. Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) lansează concursul anual dedicat studenților și absolvenților români din străinătate: "œPremiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate". Totodată, LSRS va premia, împreună cu organizațiile studențești partenere, studenții români cu rezultate academice și extra-curriculare deosebite în țară. Recunoaștere în țară. Concursul are drept scop recunoașterea meritelor studenților români din universități reputate la nivel internațional, care se remarcă în plan academic și extra-curricular prin rezultate lăudabile în anul universitar 2010-2011.

Categorii de premii. Având în vedere răspândirea geografică a studenților români și realitățile mediului academic internațional, LSRS ia în considerare, la această a treia ediție, următoarele categorii de premii: Studentul Român al Anului din America, Studentul Român al Anului din Europa, Studentul Român al Anului de pe alte Continente (altele decât America și Europa), Studentul Român Erasmus al Anului, Studentul Anului în România și Marele Premiu pentru Studentul Român al Anului din Străinătate.

Sunt binevenite candidaturi din toate domeniile de studiu - de la științele exacte la științele umaniste și arte.  

În ceea ce privește primele trei categorii de premii menționate, vor fi acordate distincții atât pentru nivelul universitar (licență), cât și pentru nivelul post-universitar (masterat și doctorat). Premiul Studentul Român Erasmus al Anului va fi oferit, ca și în cadrul ediției precedente, în scopul recunoașterii meritelor studenților români care au beneficiat de mobilitate de studiu Erasmus pentru unul sau ambele semestre ales anului academic 2010-2011.

Totodată, pentru prima dată de la introducerea premiilor pentru excelență academică, LSRS va acorda, în colaborare cu ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din Romania) și USR (Uniunea Studenților din România), un premiu adresat comunității studențești din România.

Nu în ultimul rând, competiția pentru Marele Premiu pentru Studentul Român al Anului din Străinătate  este deschisă tuturor tinerilor români care au studiat în anul universitar 2010-2011 în străinătate, indiferent de continent.  

3,2,1...Start! Înscrierile sunt gratuite, se realizează exclusiv online și se pot face până la data de 1 decembrie 2011. Pentru a participa la concurs, tinerii interesați vor trimite un dosar de candidatură pe adresa de e-mail: studentulanului@lsrs.ro, respectiv erasmus@lsrs.ro, menționând în titlul e-mail-ului secțiunea la care doresc să participe. Fiecare aplicație acceptată intră automat și în competiția pentru marele premiu: Studentul Român al Anului  din Străinătate!

Dosarul va conține un CV în limba română, engleză sau franceză și o scurtă autodescriere a candidatului, în limba română, cu diacritice, la persoana I, în cel mult 150 de cuvinte. Opțional, descrierea poate fi realizată și sub forma unui scurt videoclip de prezentare.

Câștigătorii vor fi selectați de un juriu alcătuit din personalități ale societății românești din mediul academic și profesional și din reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), iar premiile vor fi acordate în cadrul Galei LSRS, care va avea loc pe 6 ianuarie 2012, la București. 

Mai multe informații despre concurs și eveniment se găsesc în:  "œCall for Applications", "œCriterii de Jurizare", "œRegulamentul de Participare" și la adresele : http://gala.lsrs.ro,  http://gala.lsrs.ro/participare/detalii-concurs-2012/  .  

În seara Galei, ai cuvântul! Ca și până acum, Gala LSRS 2012 are ca scop promovarea studenților și absolvenților români din străinătate cu rezultate academice deosebite. De asemenea, ea urmărește să faciliteze relaționarea și interconectarea comunității universitare din străinătate cu cea din țară și recunoașterea lor în spațiul public românesc. Totodată, Gala va marca aniversarea a trei ani de la înființarea Ligii Studenților Români din Străinătate.

La Gală sunt așteptați peste 600 de studenți și absolvenți români de peste hotare, tineri din țară ce aspiră să își definitiveze formarea universitară în străinătate, precum și persoane publice ale spațiului românesc și specialiști de renume din diverse domenii (cultural, diplomatic, economic, decizional-politic, sportiv, mediatic și al societății civile).

Publicat la 15-11-2011 13:16, Sursa www.jurnalul.ro