Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Petrecerea dintre ani se vinde bine la cluburile din Capitală
Stire publicata in

Ce individualizează însă un club? "All aboard! Lăsăm în urmă 2011 și ne avântăm într-o călătorie alături de marfar, care ne va duce pe șine spre 2012"¦"œ, sunt câteva cuvinte din prezentarea clubului Tribute, numită, bineînțeles, "Orient express 2012"œ. Pe cât de original, pe atât de simplu este mesajul transmis. Dan Cociș, directorul general al Tribute, spune că gradul de ocupare pentru seara de Revelion este, în prezent, de 50%, estimând ca până la 1 decembrie să fie de 100%. Clubul are o capacitate de 500 de persoane, dintre care 200 cu loc, iar prețurile sunt situate între 200 și 400 de lei pentru o persoană, în funcție de "clasa"œ pentru care optează un client: "regular, first sau presidential"œ. Oferta pentru vagonul restaurant este separată, fiecare platou cu mâncăruri având un tarif special, dar nu mai mare de 120 de lei.

Imaginația proprietarilor de cluburi merge chiar mai departe: "Once upon a time in Muse..."œ. Proprietarul La Muse, din Centrul Vechi, s-a inspirat din New Yorkul anilor "™30, încercând să anime o atmosferă plină de gangsteri, femei fatale, rochii cu pene, mitraliere, limuzine,  în ideea că: te diferențiezi, ai parte. Totul asezonat cu un show live susținut de câteva dintre trupele "la modă"œ. Obligatoriu, un dresscode care aduce pe catwalkul La Muse eleganța anilor "™30. Potrivit lui Alexandru Ghiță, manager, prețul este de 400 lei de persoană, pentru rezervări la mese cu free bar&food incluse, în limita a 200 de locuri.

S
uplimentări de locuri, după 20 decembrie

Cluburile sunt asaltate mai ales la începutul lunii decembrie, iar experiența din anii trecuți demonstrează că foarte multe suplimentează locurile după 20 decembrie. În cazul în care nu s-au gândit deja la o extindere, cum este The Vault. "Pentru Revelionul din acest an am pregătit o altă locație. Ne-am mutat de la subsol la parter, unde spațiul este dublu: 300 metri pătrați, iar capacitatea - 450 de persoane"œ, spune managerul clubului, Silviu Iordache. Aici,  tariful este fix : 60 de euro (250 lei ) de persoană, cu bufet cald și rece, oferta urmând să fie pusă în vânzare. "Avem deja solicitări și estimăm ca până la 15 decembrie să se ocupe tot, așa cum s-a întâmplat și anul trecut"œ, spune Iordache. 



Lucru valabil în cazul în care nu va încheia un parteneriat pentru un grup mai mare de persoane, cum este exemplul cafenelei Brătianu, din Centrul Istoric, unde va fi organizată o petrecere specială pentru persoanele singure, la inițiativa rețelei de socializare Let"™s Meet. "Este vorba de 180 de locuri. Prețul pornește de la 220 de lei și ajunge la 320 de lei, dacă rezervările se fac până la 14 decembrie"œ, spune Patrick Nordstjærne, fondatorul Let"™s Meet.

Sunt și cluburi care nu fac rezervări. La Club A locurile se ocupă în ultima zi a anului, pe principiul primul venit, primul servit. Sau altele, aflate la polul opus, mult mai scumpe, cu circuit închis, clientelă exclusivistă și mulți bani: încasările ajung, de cele mai multe ori, la câteva sute de mii de euro în noaptea dintre ani.

Publicat la 18-11-2011 23:45, Sursa www.capital.ro