Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 17-04-2024)
EUR 4.9754 RON
USD 4.6739 RON
GBP 5.8294 RON
CHF 5.1301 RON
XDR 6.1501 RON
XAU 359.41 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Alcoolul la volan dăunează grav mașinii și"¦carnetului!
Stire publicata in

Doi șoferi din județul Galați, surprinși ieri de polițiști conducând mașini deși se aflau sub influența alcoolului sunt acum anchetați. Unul dintre econducătorii auto depistați nu avea nici măcar carnet de conducere.

Neculai H., de 38 ani, din com. Berești Meria, a intrat în atenția poliției după ce a lovit o mașină pe raza comunei Bălăbănești. Din primele cercetări, a reieșit că șoferul nu a păstrat distanța regulamentară față de vehiculul pe care l-a acroșat, motiv pentru care polițiștii l-au testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, cercetările fiind continuate cu bărbatul în stare de libertate.

Cel de-al doilea șofer a fost depistat la Tecuci, pe strada 1 Decembrie 1918. Georgel C., de 24 de ani, din municipiu, a fost oprit în trafic. În urma testării cu aparatul Drager a reieșit să avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Tecuci unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cazul în care aceasta va fi mai mare de 0,8 mg/l, tânărul șofer se va alege cu dosar penal.

Publicat la 21-11-2011 16:45, Sursa www.adevarul.ro