Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Adăposturile pentru oamenii străzii au în total 268 locuri
Stire publicata in

Pentru persoanele fără locuință din București sunt disponibile în prezent opt adăposturi cu o capacitate de 268 locuri, care poate fi extinsă cu încă 100, în cazul unor situații deosebite, a anunțat azi Prefectura Capitalei.

În Sectorul 1 funcționează Centrul de Urgență pentru Persoane Fără Adăpost, situat în Șoseaua Odăi nr. 3-5, care are o capacitate de 60 de persoane, cu posibilitatea de amenajare a încă 40 de locuri.

În Sectorul 2 este disponibil Adăpostul pentru Copii Străzii "Dănilă Prepeleac", cu sediul în str. Mașina cu Pâine nr. 41, având capacitatea de 18 locuri și Adăpostul Social de Urgență pentru Persoane Adulte, cu Sediul în șos. Pantelimon nr. 500, cu o capacitate de 54 locuri (18 locuri pentru femei și 36 pentru bărbați).

În Sectorul 3 este deschis Centrul de Urgență pentru Persoanele fără Adăpost, situat în bd. 1 Decembrie 1918 nr. 12-14, cu o capacitate de cazare de 80 de locuri, numărul putând fi suplimentat cu încă 60 de locuri.

Sectorul 4 dispune de Complexul Social Sf. Luca, cu o capacitate de zece locuri. În Sectorul 5, persoanele fără locuință pot merge la Adăpostul de zi și noapte pentru copiii străzii, situat în Prelungirea Ferentari 72-74, cu o capacitate de cazare de 20 de persoane și Centrul Maternal Sfânta Maria, situat pe strada Trompetului, nr. 117, cu o capacitate de zece locuri.

În Sectorul 6 poate fi utilizat Adăpostul de Noapte situat în Aleea Țibleș nr. 64, cu o capacitate de 16 locuri.Direcția Generală de Asistență Socială a anunțat că va da în folosință la data de 15 decembrie Complexul Integrat de Servicii Pentru Adulți Sfântul Ioan, situat în b-dul Theodor Pallady nr. 64, Sector 3, având o capacitate de 250 de locuri.

La sediul Prefecturii Capitalei a avut loc o întâlnire cu șefii SMURD București, Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, precum și cu responsabilii direcțiilor de asistență socială și protecția copilului ale sectoarelor și ale Municipiului București în vederea stabilirii unui mod unitar de lucru și a unei comunicări mai bune între instituțiile implicate, astfel incât acestea să gestioneze optim problema persoanelor fără adapost pe perioda sezonului rece.

Comunicare mai bună decât anul trecutPrefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a cerut celor prezenți o comunicare mai bună decât în anii precedenți, când au existat cazuri în care persoane fără adăpost au fost purtate de către mașinile SMURD sau ale SABIF între diferitele centre. De asemenea, au existat cazuri în care centrele raportate de direcțiile de asistență socială de la nivelul sectoarelor erau închise. Astfel, prefectul Capitalei a cerut celor prezenți ca, printr-o bună comunicare între direcțiile de asistență socială și SMURD și SABIF, pe de altă parte, personalul medical să fie informat în mod eficient despre locațiile cu paturi libere. "œO bună organizare a instituțiilor implicate, în speță a direcțiilor de asistență socială, va conduce la neaglomerarea unităților de primiri urgențe din spitale cu oameni sănătoși, dar lipsiți de locuință. UPU trebuie să se ocupe, în primul rând, de cazuri medicale. Adăposturile de noapte vor trebui să primească oamenii lipsiti de locuință, întrucât ideea este ca aceștia să nu inghețe în stradă pe perioada nopții când temperaturile vor scădea îngrijorător. Acești oameni au nevoie de un loc de cazare peste noapte și de o gustare caldă. De aceea nu mai vreau să aud ca în anii precedenți, că anumite centre refuză să primească oameni fără adăposturi, în toiul nopții, echipele medicale trebuind apoi să aglomereze unitățile de primiri urgențe din lipsă de soluții", a spus prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei, prefectul Capitalei.

Publicat la 22-11-2011 18:45, Sursa www.adevarul.ro