Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Se apropie cea mai aglomerată zi pentru comerțul online"¦
Stire publicata in
Se apropie cea mai aglomerată zi pentru comerțul online"¦

Mega Monday, așa este denumită ziua de luni cea mai apropiată de începutul lunii decembrie, deoarece atunci s-a înregistrat în ultimii ani cel mai mare volum de cumpărături online de pe Bătrânul Continent.

Americanii au Vinerea Neagră (Black Friday), prima zi de vineri de după Ziua Recunoștinței, când se dă startul sezonului de cumpărături pentru Sărbătorile de Iarnă în Statele Unite. Atunci, se înregistrează în SUA cea mai aglomerată zi de cumpărături.

Ulterior, companiile au creat diverse campanii astfel încât să stimuleze cumpărăturile online în prima zi de luni care urmează după Vinerea Neagră. În Europa, vârful cumpărăturilor online a fost înregistrat pe 1 decembrie 2008, pe 30 noiembrie 2009 și pe 29 noiembrie 2010.

Anul trecut, estimările arată că posesorii de carduri Visa au cheltuit în medie aproximativ 320.000 euro în fiecare minut sau 5.000 de euro pe secundă, în contextul în care consumatorii s-au îndreptat spre internet pentru a-și face cumpărăturile de Crăciun.

Această zi de luni este de fapt o repetiție înainte de cea mai aglomerată zi de cumpărături din întregul an în Europa, care se înregistrează de obicei în ultima vineri sau sâmbătă dinaintea Crăciunului.

Ce fac românii
Urmând exemplul europenilor, din ce în ce mai mulți se îndreaptă înainte de Sărbătorile de Iarnă spre internet fie pentru a găsi idei de cadouri sau direct pentru a cumpăra tot ce au nevoie astfel încât să economisească extrem de mult timp astfel încât să se bucure cât mai mult de farmecul perioadei.

Un top al celor mai frecvent căutate cuvinte legate de cadouri în ultimele 30 de zile arată că românii sunt în mod clar interesați de găsirea unor "œcadouri online".
Ceea ce ar trebui să știe românii este că achizițiile pe internet sunt la fel de sigure ca în magazinele tradiționale și că dacă au fost victima unei fraude online, dacă au primit produsul greșit, dacă produsele comandate nu au fost livrate sau pachetul primit este deteriorat și au plătit cu cardul Visa, își poți primi banii înapoi (în funcție de condițiile și termenii băncii emitente).

5 sfaturi de urmat pentru cumpărăturile online

1. Verifică pe internet comercianții cu care nu ești familiar.

2. Citește întotdeauna cu atenție condițiile pe care le accepți sau sunt afișate pe site.

3. Înrolează-ți cardul în platforma Verified by Visa (prin stabilirea unui mesaj de întâmpinare și o parolă, cunoscută doar de tine) și încearcă să cumperi de la comercianți de asemenea înregistrați în Verified by Visa.

4. Dacă vrei să folosești cardul pe o pagină care nu este înregistrată în Verified by Visa, caută simbolul unui lacăt sau al unei chei în partea de jos a paginii sau verifică adresa paginii de Internet, care ar trebui să înceapă cu https:// și nu cu .

5. Păstrează o evidență a tranzacțiilor efectuate pe internet, inclusiv a paginii de internet a comerciantului.

* Notă: Pentru întrebări legate de plățile cu cardul pe internet puteți scrie la adresa plationline@evz.ro sau vizitați www.visa.ro pentru mai multe informații.

Publicat la 23-11-2011 13:46, Sursa www.evz.ro