Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Membrii unei grupări extremiste maghiare instigă la violență de Ziua Națională a României. Vezi ce vor să facă
Stire publicata in
Membrii unei grupări extremiste maghiare instigă la violență de Ziua Națională a României. Pe site-ul grupării ultra-naționaliste, liderii organizației îi îndeamnă pe maghiari să vină în număr mare la Miercurea Ciuc pe 1 Decembrie pentru a opri manifestația organizată de "Noii Dreaptă"œ. Gruparea este aceeași care anul trecut, de Ziua Națională a României a ars steagul țării noastre la Sfântu Gheorghe.

Extremiștii maghiari spun pe site-ul grupării că vor termina odată pentru totdeauna cu șovinismul și xenofobismul Noua Dreaptă, pe 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ultra-naționaliștii maghiari sunt de părere că Noua Dreaptă va sărbători, de fapt, pierderea Ardealului de către Ungaria și instigă maghiarii să vină în număr mare să participe la o contra-manifestație.

Membrii gruprii celor 64 de Comitate sunt aceeași care, anul trecut, de Ziua Națională a României au ars steagul țării noastre la Sfântu Gheorghe. La contramanifestația de 1 decembrie ca participa și președintele extremiștilor, László Toroczkai.

 

Publicat la 25-11-2011 16:30, Sursa www.antena3.ro