Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 27-03-2024)
EUR 4.971 RON
USD 4.5892 RON
GBP 5.7967 RON
CHF 5.0678 RON
XDR 6.0866 RON
XAU 323.424 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Mii de porții de friptură și cârnați, pregătite pentru participanții la Ziua Națională.
Stire publicata in
Potrivit reprezentanților Prefecturii Alba, instituția va pregăti, în acest an, aproape 7.000 de porții de friptură și cârnați care vor fi împărțite gratuit, alături de un pahar de vin, în 1 Decembrie, participanților la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a Românie.

Mâncarea va fi pregătită începând de marți în bucătăria unui hotel din Alba Iulia, iar apoi, în 1 Decembrie, va fi distribuită din corturi amplasate pe Platoul Romanilor, în zona în care se desfășoară cele mai multe dintre manifestările dedicate Zilei Naționale a României.

Prefectul de Alba, Ștefan Bardan, a declarat că masa populară nu trebuie considerată o "pomană electorală", ci o dovadă de ospitalitate din partea organizatorilor pentru cei care vin la Alba Iulia.

"Această așa-numită masă populară este în special pentru cei veniți din altă parte la Alba Iulia, oamenii care vin de la sute sau mii de kilometri", a spus Bardan.

Guvernul României a alocat, în acest an, pentru manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale 800.000 de lei, jumătate din sumă fiind primită de Prefectura Alba, iar cealaltă jumătate de administrația locală din Alba Iulia.

Publicat la 26-11-2011 22:15, Sursa www.cancan.ro