Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Oportunități pentru cadrele didactice de a lucra un an în Marea Britanie ca profesori-asistenți
Stire publicata in

Programul se adresează profesorilor sau studenților care se pregătesc să devină profesori și sunt în curs de finalizare a studiilor, pentru a lua parte la programul de formare profesională și de acumulare de experiență de muncă într-o școală britanică în calitate de profesor asistent.

Sunt invitați, în special, profesorii din aria următoarelor discipline: matematică, științe, tehnologia informației, design și tehnologie, artă, muzică, sport și educație fizică și învățătorii. Ocazional, există locuri libere pentru profesori de limba franceză, germană, spaniolă sau istorie și geografie.

Majoritatea locurilor sunt pentru profesori de gimnaziu și liceu (elevi cu vârste cuprinse între 11 - 18 ani), dar există și unele locuri pentru clase de elevi mai mici, cu vârste cuprinse între 7 - 11 ani și ocazional pentru grădiniță.

Cazarea este asigurată de școala gazdă, de obicei în internate, unde profesorul asistent va avea statutul de tutore rezident pentru copii. Masa va fi în mod normal oferită pe durata cursurilor. Profesorii pot lua masa împreună cu ceilalți tutori rezidenți și elevi cazați în internat.

Cât privește veniturile, profesorii nu vor primi salariul unui profesor titular, dar nu vor primi mai puțin decât salariul minim calculat pe an (182.40 de lire/săptămână, pentru anul școlar în curs).

Profesorii vor trebui, de asemenea, să plătească o contribuție modică la Asigurările de Stat, pentru a avea dreptul de a beneficia gratuit de toate tipurile de tratamente medicale prevăzute de către Serviciul Medical de Stat, cu excepția tratamentului stomatologic, care nu este acoperit. Candidații selectați își vor acoperi singuri cheltuielile de călătorie pentru plecarea și întoarcerea din Marea Britanie.

Taxa - 980 de lire

Cadrele didactice ale căror candidaturi sunt acceptate și vor ocupa locuri în școlile britanice vor fi invitate să contribuie cu suma de 980 de lire pe parcursul anului pentru a acoperi o parte din costurile suportate direct în beneficiul lor. Aceasta înseamnă aprox. 19 lire/săptămână. Menționăm că nu se solicită suma totală în avans, plata putându-se realiza în două tranșe: prima rată de 490 lire trebuie achitată până la 1 decembrie 2012, iar cea de-a doua, de 490 lire, până la 1 martie 2013. Astfel, nu va fi necesar ca sumele de bani să fie transferate în avans din România către Marea Britanie, profesorii putând aștepta până când vor fi plătiți de propriile școli.

Prin urmare profesorii vor rămâne cu suficienți bani pentru uz propriu, după ce costurile de cazare și masă vor fi acoperite. Această sumă este suficientă pentru ca dascălii să-și permită să iasă cu prietenii în oraș, pentru a merge la teatru sau la meciuri de fotbal, pentru a cumpăra haine la reducere și pentru a călători în diverse locuri interesante din țară.

Înscrierile la acest program trebuie să includă formularul completat (se găsșste la adresa: http://www.britishcouncil.org/ro/romania-professional-development-teacher-development-headmasters-conference.htm ), cu o fotografie tip pașaport atașată, un CV complet (care sa conțină inclusiv adresa poștală și adresa de e-mail), o copie după diploma de absolvire a facultății și o scrisoare de intenție.

Solicitanții trebuie, de asemenea, să trimită scrisori de recomandare de la doi referenți. Pentru profesori, scrisorile de recomandare pot fi scrise de șeful de catedră, directorul școlii sau inspectorul de specialitate. Studenții vor depune in locul copiei după diplomă, o adeverință că sunt studenți precum și o fotocopie a certificatului de absolvire a modulului pedagogic.

Interviurile vor fi organizate de către coordonatorul din British Council, Romania. Candidații care vor întruni condițiile necesare vor fi anunțați telefonic la începutul lunii ianuarie si vor fi intervievați de un membru HMC din Marea Britanie. Interviurile vor avea loc în luna ianuarie/februarie 2012 la sediul British Council din București. Apoi candidații vor fi anunțați dacă au fost acceptați in programul HMC de către administratorul HMC din Marea Britanie, în perioada cuprinsă între luna martie-sfârșitul lunii mai 2011.

Candidații selectați după interviu vor fi invitați la colegiul Fitzwilliam din Cambridge, între 31 august - 3 septembrie 2012, pentru perioada de orientare, alături de alți profesori asistenți din Centrul sau Sud-estul Europei. Aceștia se vor deplasa în Marea Britanie în ziua de 31 august - dacă nu vor fi anunțați altfel de către școlile care își încep programul înainte de aceasta dată.

Pentru detalii suplimentare, puteți vizita site-ul http://hmc.org.uk/projects/.

Publicat la 27-11-2011 05:15, Sursa www.adevarul.ro