Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Fasolica, înlocuită cu friptură și cârnați, de 1 Decembrie
Stire publicata in

Autoritățile din Alba vor pregăti aproape 7.000 de porții de friptură și cârnați, care vor fi împărțite gratuit, alături de un pahar cu vin, de 1 De­cembrie, participanților la mani­fes­tările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, transmite corespondentul Mediafax. Mân­ca­rea va fi pregătită începând de mâine în bucătăria unui hotel din Alba Iulia, iar apoi, în 1 Decembrie, va fi distribuită din corturi amplasate pe Platoul Romanilor, în zona în care se desfășoară cele mai multe dintre ma­ni­festările dedicate Zilei Na­ți­o­na­le a României. Prefectul de Alba, Ștefan Bardan, a declarat sâmbătă că masa populară nu trebuie conside­ra­tă o "pomană electorală", ci o do­va­dă de ospitalitate din partea organi­za­torilor pentru cei care vin la Alba Iulia. "Această așa-numită masă po­pulară este în special pentru cei veniți din altă parte la Alba Iulia, oamenii care vin de la sute sau mii de kilometri", a spus Bardan.

Guvernul României a alocat, în acest an, pentru manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale, 800.000 de lei, jumătate din sumă fiind primită de Prefectura Alba, iar cea­laltă jumătate, de administrația lo­cală din Alba Iulia. Autoritățile lo­ca­le au finalizat încă de săptămâna tre­cută programul manifestărilor de­di­ca­te Zilei Naționale a României, care vor avea loc la Alba Iulia, între 23 noiembrie și 2 decembrie.

Ziua Ro­mâ­niei va dura astfel zece zile, timp în care se vor succeda mai multe eve­nimente culturale, sportive, știin­ți­fi­ce, dar și concerte de muzică pop, rock, muzică clasică, jazz, co­linde sau folclor. De asemenea, în 1 De­cem­brie, la Alba Iulia va avea loc și o pa­radă a forțelor Ministerului Ad­­mi­nis­tra­ției și Internelor. Au­to­ri­tă­țile din Alba i-au invitat la manifestările or­ga­ni­zate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale atât pe Regele Mihai, cât și pe președintele Traian Băsescu.

Ulterior, autoritățile locale au fost in­for­mate oficial că Regele Mihai și membrii familiei regale nu vor partici­pa la manifestările de la Alba Iulia. Li­derul PSD, Victor Ponta, anunța că cei trei copreședinți ai USL vor parti­ci­pa, de 1 Decembrie, la sărbătoarea de la Alba Iulia.

Publicat la 27-11-2011 23:15, Sursa www.jurnalul.ro