Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Începe magia Crăciunului
Stire publicata in

Joi, de Ziua Națională a României, va fi aprins bradul din centrul Capitalei și luminițele din oraș. Municipalitatea promite că anul acesta Chișinăul va fi decorat într-un mod deosebit ce ne va surprinde plăcut pe toți.

Angajații de la "Spații Verzi" au lucrat aseara până târziu la instalarea Pomului de Crăciun din centrul Capitalei. Astăzi în zori au intrat în acțiune și muncitorii de la "Lumteh", care montează instalații luminoase cu leduri. Nicolae Vereșco, șeful întreprinderii, spune că lucrările de iluminat decorativ pe străzi au fost deja finalizate.

"Am înfrumusețat orașul începând cu strada Alba Iulia din sectorul Buiucani, am traversat centrul și am ajuns până la Porțile orașului, la Botanica", a precizat Vereșco. Anul trecut a fost decorată doar partea centrală a Chișinăului, între străzile Serghei Lazo și Armenească. În premieră, în acest an, la propunerea primarului Dorin Chirtoacă, bradul nu va fi împodobit cu jucării, ci va avea doar decorațiuni luminoase. Municipalitatea ține în secret cum exact va arăta Pomul de Crăciun, pentru ca pe 1 decembrie, când va fi dat oficial startul Sărbătorilor de Iarnă, să avem parte de o surpriză. În aceeași zi, va avea loc și lansarea Postului de Radio "Chișinău", în Piața Marii Adunări Naționale.

Eliferie Haruța, șef la "Spații Verzi", ne-a mărturisit că are emoții ca totul să iasă bine. "Vom împrumuta o parte din jucăriile vechi locuitorilor satului Bozieni din Hâncești, ca aceștia să nu simtă lipsa bradului din fața primăriei locale", a menționat Haruța. Bradul instalat în centrul Chișinăului a crescut la Bozieni timp de 39 de ani și are 20 de metri. Acesta a fost cumpărat cu 11.000 de lei, deși inițial consilierii locali au cerut cu 5.000 de lei mai mult. "Pomul era prea bătrân și prea înalt. Oricum trebuia să-l vindem sau sa-l tăiem pentru lemne", explică Zinaida Dubceac, primar de Bozieni.

SĂ‚RBĂ‚TORI DE DOUĂ‚ ORIUnii chișinăuieni nu s-au bucurat când au văzut bradul în centrul Capitalei. Cei care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi se tem că pomul nu va rezista până la mijlocul lunii ianuarie. Totuși, pe an ce trece, crește numărul moldovenilor care țin sărbătorile pe stil nou.

Publicat la 28-11-2011 07:45, Sursa www.adevarul.ro