Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Fermierii bulgari vor să blocheze miercuri podul Giurgiu-Ruse
Stire publicata in

Fermierii bulgari din regiunea Ruse au anunțat că în ziua de miercuri vor bloca circulația pe Podul Prieteniei de peste Dunăre, între Giurgiu și Ruse, pentru circa 15-20 minute.

Ivan Karaivanov, coordonatorul protestului, a spus că blocada podului va dura în jur de un sfert de oră. El a adăugat că ministrul Finanțelor Simeon Diankov trebuie să fie înlocuit din funcție. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla până la 1 decembrie, agricultorii din nord-estul Bulgariei vor porni cu tractoarele spre capitala Sofia. Agricultorii din Ruse, precum și colegii lor din regiunile vecine au protestat marți pentru a doua zi consecutiv în zona podului Giurgiu-Ruse. La protest au participat în jur de 200 de tractoare care însă nu au blocat circulația.

Agricultorii protestatari, în cea mai mare parte producători de cereale, au defilat cu tractoarele și în alte zone ale țării. În urma unei întâlniri cu ministrul Agriculturii Miroslav Naidenov, Radoslav Hristov, vicepreședinte al Asociației naționale a producătorilor de cereale, a declarat că protestele vor continua pe termen nelimitat. Hristov s-a declarat nemulțumit de faptul că ministrul Naidenov nu le-a propus protestatarilor nicio soluție. Reprezentantul fermierilor a precizat că la protest participă circa 4.500 de persoane cu 2.500 de tractoare.

Fermierii sunt revoltați de faptul că suma prevăzută pentru sectorul agricol în proiectul de buget pe 2012 este cu circa 115 milioane de euro mai mică decât de cea promisă de guvern printr-un acord semnat cu agricultorii în luna septembrie. Acest acord prevedea că bugetul sectorului nu va fi mai mic de 285 milioane de euro.

Publicat la 29-11-2011 17:17, Sursa www.jurnalul.ro