Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Circul foamei de 1 Decembrie. Prefectul Florea pleacă în turneu cu fanfara prin județ!
Stire publicata in

Țara arde și baba se piaptănă! Prefectura Galați se pregătește de o adevărată demonstrație de forță de Ziua Națională a României: un convoi de mașini, autobuze și camioane - încărcate cu peste 200 de persoane: militari, instrumentiști, șefi de deconcentrate și ziariști - va pleca în zori de-a lungul și de-a latul județului.

Prefectul Paul Florea a sunat adunarea "trupelor" pentru ora 7.00 dimineață, la ieșirea din oraș, în zona Metro. Acolo se va forma un lung convoi, cumpus din cel puțin 20 de autovehicule, în care vor intra prefectul și suita lui, fanfara Centrului Cultural "Dunărea de Jos", Garda de Onoare, șefii de la ISU, două plutoane de jandarmi, șefii garnizoanei, șefii de la deconcentrate și, desigur, presa.

Poliția fost notificată și va asigura mașini cu girofar care vor însoți coloana oficială pe traseul Tulucești-Oancea-Rogojeni-Cavadinești-Berești-Târgu Bujor. Peste 200 de kilometri în total, pe motorina din banii contribuabililor.

În fiecare dintre localitățile amintite, coloana se va opri pentru o ceremonie care va conține, în fiecare loc, câteva elemente obligatorii: primirea onorului de către Prefect, intonarea imnului, depunere de coroane și defilarea Gărzii de onoare.

Paradă ca la colectivizare

Primarii din cele șase localități amintite au fost deja avertizați că trebuie să fie pregătiți pentru eveniment, însă nu toți s-au arătat pătrunși de entuziasm.Victor Chiriloaie, primarul de la Oancea, spune că nu are de gând să țină lumea până când ajunge delegația oficială. "E o fanfaronadă ceea ce se întâmplă. Mie îmi sună a campanie electorală din bani publici! Noi o să începem festivitatea la ora 9.00, iar când o terminăm plecăm acasă. Dacă Prefectul ajunge între timp e bine, dacă nu, tot e bine", spune Chiriloaie.

Ștefan Arfire, primarul de la Târgu Bujor, este și mai "acid". "Noi facem ceremonia pe 30 noiembrie, la monumentul din deal. Așa facem de mai mulți ani, pentru că pe 1 decembrie, fiind zi liberă, nu reușeam să adunăm pe mai nimeni. Nu putem să-i interzicem Prefectului să depună o coroană la monumentul din Târgu Bujor, dar noi avem alt program. Treaba asta cu turneul cu fanfară și armată îmi aduce aminte de poveștile despre colectivizare", a declarat primarul.

Turneu blitz

Deși inițial trebuia să dureze până la ora 14.00, turneul Prefectului va fi ceva mai scurt, deoarece oficialul este anunțat și la defilarea oficială care are loc la ora 11.00, în zona Poliției județului. "Am scurtat un pic deplasarea în județ, dar ea va avea loc pe traseul stabilit", ne-a confirmat Paul Florea.

De la ora 14.00 totul se mută la Prefectură, la o recepție în cadrul căreia o serie de oficialități vor primi diplome de excelență și medalii de onoare. Accesul la eveniment nu este însă pentru muritorii de rând, ci se face, precizează chiar prefectul, "pe bază de invitație nominală, netransmisibilă". La mulți ani, România!

Publicat la 30-11-2011 04:45, Sursa www.adevarul.ro