Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Garda de Onoare a României a defilat aseară în centrul orașului Arad
Stire publicata in

Cei mai apreciați militari ai României au defilat aseară pentru arădeni. În premieră  la Arad, Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" a defilat în  sunet de fanfară, iar parada s-a încheiat cu un moment la fel spectaculos, ceremonia de retragere cu torțe.

Spectacolul organizat pentru a sărbători Ziua Națională a României a început la ora 17.00 când pe scena amplasată în fața Primăriei Arad au urcat membrii Ansamblului folcloric "Doina" al Ministerului Apărării Naționale.

Arădenii au venit în număr mare să vadă parada militară cu atât mai mult cu cât știau că defilează Garda de Onoare după care au rămas la spectacolul organizat de autorități cu ocazia Zilei Naționale

Manifestarea a început cu intonarea Imnului Național al României, ale cărui versuri au fost proiectate pe ecrane gigant amplasate în fața Primăriei astfel că, toți cei prezenți la acea oră în centrul orașului au putut să cânte împreună cu militarii.După intonarea imnului a început ceremonialul militar care a culminat cu defilarea Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", unitatea de protocol a Armatei Române. Militarii acestui regiment  s-au aflat pentru prima dată în misiune oficială la Arad, aceștia fiind cunoscuți de la executarea de ceremoniale și onoruri militare la nivelul Președinției, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Apărării Naționale. Arădenii au mai putut să-i vadă până acum la televizor, în timpul activităților de reprezentare, în țară și străinătate, la asigurarea pa­zei permanente la Mormântul Ostașului Necunoscut, la asigurarea pazei unor obiective aparținând Ministerului Apărării Naționale.

Click aici pentru foto:

La finalul celei de-a doua zile a manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, militarii s-au retras în Cetatea Aradului cu torțe aprinse în mâini și intonând cântece patriotice. 

"Aradul a avut o contribuție foarte importantă la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 pentru că la Arad Consiliul Național a hotărât ceea ce s-a întâmplat la Alba Iulia. Astăzi avem un oaspete venit din Basarabia și cu această ocazie mă gândesc că poate e datoria acestei generații să se gândească la o nouă unire, cea cu Basarabia. La Mulți Ani Arad! La Mulția Ani România", a spus Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

După defilarea militarilor din Garda de Onoare și a celor din Garnizoana Arad, pe scena special amenajată în fața Palatului Administrativ a avut loc un spectacol folcloric, cu Ansamblul folcloric "Doina" al Ministerului Apărării Naționale și soliștii Gabi Gheorghe și Tinu Vereșezan.

Astăzi, încă o paradă în centrul orașului

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale la Arad va continua, astăzi, când, arădenii, sunt așteptați, de la ora 18.00, la un concert care este programat în fața Palatului Administrativ, un concert folcloric susținut de Ansamblul "Ciocârlia". După care, de la ora 19.30, este programată parada forțelor Ministerului Administrației și Internelor. Arădenii vor putea să vadă atât angajații cât și dotările Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Poliției Locale și Inspectoratului Județean de Poliție. Seara  se va încheia cu partea a doua a concertului folcloric susținut de Ansamblul "Ciocârlia".

Publicat la 30-11-2011 09:45, Sursa www.adevarul.ro