Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
La Timișoara, cea mai mare paradă de 1 Decembrie din ultimele două decenii
Stire publicata in
La Timișoara, cea mai mare paradă de 1 Decembrie din ultimele două decenii

O întreagă armată s-a pus în mișcare, astăzi la Timișoara, spre disperarea șoferilor, cu ocazia repetiției generale a paradei de 1 Decembrie.


Repetiții pentru parada de 1 Decembrie de la Timișoara
Sursa: Adi Pîclișan

Repetiții pentru parada de 1 Decembrie de la Timișoara
Sursa: Adi Pîclișan

Autoritățile reiau tradiția paradelor opulente din "Epoca de aur". Un număr de 56 de TAB-uri ale Armatei, mașini anti -tero de la SRI, cele mai moderne autospeciale ale Pompierilor și mașini speciale de intervenție ale Poliției, toate au ieșit la defilare pe principalul bulverd al orașului, cel care leagă Gara de Nord de Centrul orașului.

Pe bulevardul Republicii, soldații au bătut pas de defilare, în această dimineață, iar mașinile de luptă au trecut, încet, spre deliciul timișorenilor care s-au adunat în număr mare pe marginile arterei, ca să vadă pregătirile de paradă. Toată repetiția a fost survolată de trei elicoptere, care vor participa și ele, mâine, la marea defilare.

Doar nervii șoferilor au fost întinși la maxim. Timp de ore bune, principalul bulevard care leagă Gara de Nord de centrul orașului a fost închis circulației.

De Ziua Națională, Parada Militară va începe la ora 11.00, la Gară și va dura fix o oră, timp în care forțele armate și mașinile de luptă sau de intervenție vor parcurge traseul până la Catedrala Mitropolitană, după care se vor retrage în unități. Potrivit prefectului de Timiș, Mircea Băcală, aceasta este cea mai mare paradă care are loc în orașul de pe Bega în ultimele două decenii.

Publicat la 30-11-2011 13:46, Sursa www.evz.ro