Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Concertele lunii decembrie, în București. Ce artiști vor cânta pentru publicul din Capitală
Stire publicata in

Proconsul lansează primul album "Best of", iar trupa Celelalte Cuvinte sărbătorește 30 de ani de activitate, prin concerte pe 1 și, respectiv, 8 decembrie, la Sala Palatului. Trupa de black metal Negură Bunget prezintă, de asemenea, un concert pe 1 decembrie, în clubul Silver Church, în cadrul turneului mondial "Transilvanian Legacy", cu ocazia celei de-a 15-a aniversări a formației.

Concertele lunii continuă cu invitați din străinătate - trupa daneză When Saints Go Machine, în cadrul seriei New Pop Order din Club Control, pe 2 decembrie, formația de neofolk Rome din Luxemburg, pe 3 decembrie, în Kulturhaus, rockerii israelieni de la Orphaned Land, cunoscuți publicului român de la festivalul Sonisphere 2010, care vor concerta pe 9 decembrie, în Silver Church, Leafblade - rodul colaborării dintre Sean Jude și Daniel Cavanagh de la Anathema, ce va oferi un concert acustic alături de formația autohtonă Abigail, pe 14 decembrie în Wings Club, trupa americană de stoner rock Karma to Burn, pe 14 decembrie, în Fabrica, și Alternative 4 - grupul muzical creat în 2011 de Duncan Patterson, fost membru al trupei Anathema, pe 15 decembrie, în Kulturhaus.

Formația vocal-instrumentală de muzică veche "Anton Pann", alături de muzicieni din Grecia, Turcia și Canada, va susține, pe 4 decembrie, la Sala Radio, concertul de gală "Între Orient și Occident", cu muzică de curte și citadină, precum și piese contemporane inspirate de muzica veche.

Concerte în premieră vor oferi în decembrie la București vedetele internaționale Engelbert Humperdinck, autorul hiturilor "Release Me (And Let Me Love Again)" și "The Last Waltz" (3 decembrie), Nana Mouskouri, unul dintre cei mai de succes artiști la nivel mondial (4 decembrie) și poeticul Salvatore Adamo (10 decembrie).

Pe scena Sălii Palatului vor urca, de asemenea, Ștefan Hrușcă, cu un concert de colinde, pe 7 decembrie, Tudor Gheorghe, cu spectacolul "Degeaba", o experiență rock-simfonică, prin intermediul poeziei și cântecului românești, pe 23 decembrie, și Ștefan Bănică Jr., care susține, pentru al zecelea an la rând, tradiționalele sale concerte de Crăciun, de această dată patru la număr, în perioada 14-18 decembrie.

Fanii lui Demis Roussos îl vor putea asculta din nou pe muzicianul grec într-un concert de sărbători, pe 20 decembrie la Sala Palatului.

Un alt muzician binecunoscut publicului român, violonistul Edvin Marton, revine la București, ca protagonist al galei "Crăciun Vienez", pe 21 și 22 decembrie, la Sala Palatului, unde va concerta alături de European Royal Orchestra.

Orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble va susține, în perioada 11-19 decembrie în România, tradiționalul său turneu de Crăciun, cu spectacolul "Strauss Forever". Bucureștenii se vor putea delecta cu piese celebre din repertoriul familiei de compozitori Strauss, pe 19 decembrie, la Teatrul Național.

Concertele lunii decembrie la București:

1 decembrie
Proconsul - Sala Palatului
Negură Bunget - Silver Church

2 decembrie
When Saints Go Machine - Club Control

3 decembrie
Engelbert Humperdinck - Sala Palatului
Rome - Kulturhaus

4 decembrie
Nana Mouskouri - Sala Palatului
Ansamblul "Anton Pann" - Sala Radio

7 decembrie
Ștefan Hrușcă - Sala Palatului

8 decembrie
Celelalte Cuvinte - Sala Palatului

9 decembrie
Orphaned Land - Silver Church

10 decembrie
Salvatore Adamo - Sala Palatului

14 decembrie
Leafblade - Wings Club
Karma to Burn - Fabrica

15 decembrie
Alternative 4 - Kulturhaus

14-18 decembrie
Ștefan Bănică Jr. - Sala Palatului

19 decembrie
Johann Strauss Ensemble - Teatrul Național București

20 decembrie
Demis Roussos - Sala Palatului

21-22 decembrie
Edvin Marton și European Royal Orchestra - Sala Palatului

23 decembrie
Tudor Gheorghe - Sala Palatului

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Publicat la 30-11-2011 19:46, Sursa www.mediafax.ro