Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Veteranii, suspendați la propriu de ziua lor
Stire publicata in

Andreea Esca, Andi Moisescu, Dana Rogoz și Neti Sandu aniversează 16 ani de Pro Tv într-un mod inedit "“ suspendați în aer la filmările videoclipului pentru imnul postului.

Ca în fiecare an, televiziunea din Pache Protopopescu are dublu motiv de sărbătoare pe 1 Decembrie: Ziua Națională și aniversarea postului, de la a cărui primă emisie se împlinesc astăzi 16 ani. Dacă în anii trecuți am auzit Imnul României într-o variantă interpretată de maneliști sau i-am văzut pe proteviști costumați în diverse personaje de poveste, astăzi vom avea parte de un adevărat număr de circ.

Vedetele postului, care au pregătit un imn nou, pe melodia "Tot mai sus", interpretată de Marius Moga și Guess Who, au îmbrăcat costume futuriste, create special pentru acest eveniment, și au fost suspendate în aer cu ajutorul unor corzi, pentru a simula cât mai bine ideea de zbor. Pe lângă imnul postului, Pro TV le-a pregătit telespectatorilor o serie de programe de 1 Decembrie: ediții speciale ale Știrilor, ale show-urilor "Happy Hour" și "Serviciul Român de Comedie", filme și meciuri de fotbal. Ediții specialeZiua începe la ora 7.00, cu Știrile ProTv. Timp de trei ore, telespectatorii vor afla poveștile impresionante ale unor oameni mândri că sunt români. Imediat după aceea urmează filmul "Kung Fu Panda". Cătălin Măruță va prezenta astăzi două ediții ale emisiunii "Happy Hour", iar telespectatorii vor afla povestea modelului Mădălina Ghenea, frumoasa care l-a cucerit pe celebrul actor Leonardo DiCaprio. De la ora 19.00, Andreea Esca va spune pentru a șaptesprezecea oară, în direct, "La mulți ani!" tuturor românilor. După principalul jurnal al postului urmează două meciuri din Europa League: Schalke - Steaua și Vaslui - Lazio.La ceas de sărbătoare, cei mai populari veterani ai postului - știrista Andreea Esca, prezentatorul TV Andi Moisescu, actrița și prezentatoarea TV Dana Rogoz și matinalul astrolog Neti Sandu - ne-au povestit cu emoție despre anii petrecuți sub umbrela Pro-ului. Cu toții sunt jucători de echipă, cu toții se visează colegi și în viitor... Andreea Esca, 39 de ani, știristă

Dintr-o greșeală sau nu, Andreea Esca a intrat chiar și în cărțile de istorie a României. Este vedeta care pe 1 Decembrie 1995 a spus prima dată "Bună seara România, bună seara București!" de la pupitrul Știrilor, programul de debut al postului din Pache Protopopescu. "Acum 16 ani vedeam lumea care începea să se deschidă în fața mea. Speram să-mi fac bine treaba și să nu-i dezamăgesc pe cei care investiseră încredere în mine. Doream ca românii să trăiască așa cum trăiau oamenii din toate țările civilizate pe care le vizitasem. Acum, pot să spun că eu am încercat să-mi îndeplinesc misiunea cât mai bine. Dar mi-aș fi dorit ca românii să ducă o viață mult mai bună. Pe de altă parte, știu că, acum 16 ani, lumea mă vedea ca pe o speranță, o nouă față a unei noi vieți. Acum cred că mă consideră un prieten alături de care au trăit și bune, și rele. Cert este că am rămas împreună și că nu ne dăm bătuți nici unii, nici alții.", spune știrista cu convingere. Fidelă postuluiChiar dacă de-a lungul timpului a primit câteva oferte importante de la concurență, Andreea Esca a rămas fidelă postului unde s-a consacrat: "Nu m-au tentat niciodată ofertele primite, deoarece sunt foarte fericită unde sunt, iar pentru mine bucuria sufletească nu are preț. Sunt foarte legată de oamenii din trustul nostru de presă și nu i-aș da pe nimic. Chiar cred că nu există o echipă mai simpatică în piață!"

Despre performanța de a se menține constant în topul audiențelor, știrista își recunoaște meritele cu modestie. "Pe locul întâi am rămas grație unei formule câștigătoare. Am gândit campanii și emisiuni de valoare care au ajutat concret oamenii", spune Andreea despre cheia succesului, "câștigarea încrederii și a dragostei românilor" fiind cea mai mare realizare a sa ca știristă. Peisajul media s-a schimbat, dar plăcerea cu care-și face meseria de jurnalist, nu.  Andi Moisescu, 39 de ani, prezentator tvPe sticlă a apărut prima dată în 1996. A realizat apoi emisiunile "Ora 7, bună dimineața", "Te uiti și câștigi", "Marcă înregistrată", "Teo și Andi", pentru ca din 2007 până-n prezent să ia pulsul reclamelor. Andi Moisescu spune că cele mai inspirate reclame s-au produs "când erau și mințile noastre mai odihnite. Din fericire, încă se mai produc reclame inspirate. Din nefericire, nu atât de multe ca altădată." «Apropo TV», emisiunea pe care o prezintă în prezent, de mai bine de 4 ani, îl ține în priză cinci zile pe săptămână.

Meseria, brățară de aurȘi, pentru că adoră ceea ce face, el nu se plânge nici atunci când muncește șapte zile din șapte: "Nu de puține ori mi se întâmplă să petrec la serviciu chiar șapte zile din șapte. Oricum nu simt când trec, indiferent dacă sunt cinci sau șapte. Când faci exact ceea ce-ți place cel mai mult, în mediul cel mai plăcut, timpul zboară. "Activitatea intensă pe care o pres­tează, dar și cei doi prichindei pe care îi are împreună cu soția sa Olivia Steer, prezentatoarea emisiunii "Doamne de poveste", de la Acasă Tv, îl ține departe de televizor. "Nu prea mai am timp să mă uit la televizor.

Nici nu prea mai am loc, fie vorba între noi ­căci, pe unicul televizor din casă stăpâne sunt mai nou desenele animate. Noroc cu internetul, în ceea ce mă privește.", mărturisește Andi. Despre prieteniile pe care le-a legat la serviciu, Andi spune că sunt multe, cele mai trainice fiind cele născute la începuturile postului: "Toți colegii îmi sunt dragi, dar prieteni în sensul profund al cuvântului îmi sunt cei cu care am apucat să împart ceva experiențe memorabile. "Dintre momentele speciale petrecute alături de echipa sa, Andi a evocat unul plin de emoție. "În toamna asta am avut parte de-un moment special, când una dintre colegele noastre a devenit mămică. Este vorba despre Andreea Oagana". "Nu de puține ori mi se întâmplă să petrec la serviciu chiar șapte zile din șapte.''Dana Rogoz, 26 de ani, actriță și prezentatoare TVLa început a fost Abramburica. Au trecut 16 ani de atunci și povestea ei a început odată cu decizia părinților de a-i testa aptitudinile. A cântat în grupul Minisong pentru că avea voce, a încercat pe rând desenul, pictura, pianul, până a nimerit în zona unde avea să performeze. "Când a murit Mihalea, câțiva copii din Minisong am fost luați să jucăm (cântam mai mult) într-o piesă de teatru. Iar din piesa aia pe mine m-au remarcat Mona Segall și Cristi Rotaru, care m-au adus în ceea ce urma să fie Pro TV, cu un an înaintea lansării postului. Aveam 9 ani.", își amintește Dana.

"Copilul pro"Cu emoție, vorbește despre cea mai frumoasă amintire din sânul marii familii Pro Tv: "De un 1 Decembrie, când aveam 18 ani, am primit din partea echipei Pro premiul "Pro ești tu". A fost un moment extrem de emoționant pentru mine, căci era vorba de un premiu pe care mi-l ofereau practic colegii de trust, prietenii mei.  Asta a fost semnul că am crescut în familia Pro, iar ei sunt mândri de asta. Țin și acum diploma pe perete, la loc de cinste." A fost implicată în mai multe proiecte - a prezentat emisiuni, a jucat în telenovele, a dansat la "Dansez pentru tine", toate fiindu-i dragi deopotrivă: "Abracadabra a însemnat o copilărie ca-n povești.

În "La bloc" am arătat publicului că am crescut și am petrecut ani de zile alături de o echipă minunată. Odată cu serialul "Îngerașii" am cunoscut-o pe Adela, care mi-a devenit cea mai bună prietenă. La "Dansez pentru tine" am avut cele mai mari emoții din viață, iar emisiunea mea de pe Pro Tv Internațional chiar îmi este "De suflet"... De la colegi a învățat cum să facă alegeri în viață, dar mai ales "cât de important e să rămâi un om cu picioarele pe pământ, cu bun - simț, dar cu idealuri uriașe." De aceea, ea nu concepe să părăsească vreodată, indiferent de oferte, postul din Pache.  "Nimeni nu știa la început că voi ajunge să fac o meserie din ceea ce părea a fi doar o joacă.''Neti Sandu, 53 de ani, astrologVedeta citește zilnic în stele pentru toată lumea, dar realizează, la cerere, și astrograme personalizate. Cel puțin pentru colegii ei de trust, Neti nici nu mai știe câte astfel de previziuni a făcut. "În fiecare an fac noi astrograme, astfel încât nu mai știu numărul lor! Am făcut atât de multe, am și acasă teancuri întregi. Am făcut atât pentru colegii mei, cât și cadouri pentru prietenii lor. Nu mai am o evidență!", recunoaște ea.

Destin de săgetătorDespre PRO TV, astrele i-au garantat succesul, un drum lung și, în perioada pe care o traversăm, două momente importante: "Știam că PRO o să fie foarte cunoscut pentru că are destin de Săgetător și face salturi uriașe. Dacă Racul face doi pași înapoi, Săgetătorul arde etape, ajunge repede în top și poate să rămână mult acolo. Are legătură și cu străinătatea, pentru că este în casa Străinătății, lucru care iarăși s-a întâmplat. Așa va fi și în continuare, mai ales că anul viitor, planeta guvernantă, Jupiter, va ajunge în sfera guvernării și a unui parteneriat special, care nu se întâmplă decât o dată la 12 ani.Urmează două momente importante pentru ProTV, așa că va fi în continuare pe cai mari." Pentru a fi în formă cu noaptea-n cap și mai ales pentru a interpreta corect mesajele stelelor și ale planetelor, Neti nu se culcă niciodată mai târziu de ora 22.00. Chiar dacă și-a dorit să presteze și o altfel de muncă, să mai facă și altceva decât horoscoape, Neti mărturisește că nu crede că ar mai putea face altceva: "Am simțit nevoia să schimb macazul, dar nu cred că aș putea face altceva. Mie îmi place orice are legătură cu umorul, așa că m-aș fi dus în această zonă!" Vedeta privește cu optimism viitorul în televiziune, ea crede că non-valoarea, asistentele tv vor dispărea de pe micile ecrane, lăsând loc adevăraților oameni de artă, celor talentați, care chiar au ceva de spus. "În prima parte a anului, toate semnele de pământ sunt favorizate, apoi semnele de aer.''

Publicat la 30-11-2011 22:15, Sursa www.adevarul.ro