Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
FOTOGALERIE Parada de Ziua Națională: desant cu tancuri, transportoare blindate și soldați călare
Stire publicata in

La parada militară de joi dimineață vor participa și detașamente ale Gărzii de Onoare, Brigăzii Speciale de Intervenție "Vlad Țepeș" a Jandarmeriei Române. Armata Română va defila cu tehnica militară pe care o are în dotare.

Ziua Națională a României scoate pe străzi mii de jandarmi, care vor trebui să asigure ordinea și liniștea în timpul manifestărilor de 1 Decembrie. Peste 5.000 de ofițeri și subofițeri vor fi de serviciu atât în București, cât și în alte orașe din țară, fiind prezenți în locurile unde au loc parade militare, depuneri de coroane de flori și manifestări cultural-artistice, la care se estimează că vor fi mulți participanți, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Române.

CITEȘTE ȘI:

Show aviatic, fasole și restricții de circulație de 1 decembrie în București

FOTOGALERIE Lotus-ul de 75.000 de euro al Poliției "defilează"œ la parada de la 1 Decembrie. Ce mai poți vedea de Ziua Națională?

Brad gigant montat în Sectorul 3. Muncitorii au început deja să-l împodobească

Brad de Crăciun inedit în sectorul 6, în Parcul Crângași

Cel cel puțin 500 de jandarmi se vor afla în zona Arcului de Triumf din Capitală, unde are loc parada militară de Ziua Națională, la depunerile de coroane de la Monumentul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I și la Monumentul Eroilor Militari, din Parcul Copilului, precum și la retragerea cu torțe a militarilor din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul", pe traseul Palatul Cercului Militar Național, Bulevardul Regina Elisabeta, Piața Operei, Piața Leu, Bulevardul General Vasile Milea.

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea ce mai poți admira la parada de joi!

Peste 1.500 de militari și tehnică militară aparținând MApN, MAI, SRI și SPP participă joi la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcului de Triumf din București.

La parada militară vor participa și detașamente ale Gărzii de Onoare, Brigăzii Speciale de Intervenție "Vlad Țepeș" a Jandarmeriei Române și Detașamentul de Cavalerie din Jandarmia Capitalei, precum și o parte din tehnica auto din dotarea Jandarmeriei, folosită la misiuni interne și internaționale.

Spectacol cu torțe asigurat de Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul"œ

Tot în București vor avea loc, la ora 8.00, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Militari și la Mormântul Ostașului Necunoscut.

Începând cu ora 17.40, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național vor avea loc un ceremonial militar și un concert de cântece ostășești, urmate de retragerea cu torțe a militarilor din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" pe traseul Palatul Cercului Militar Național, Bulevardul Regina Elisabeta, Piața Operei, Piața Leu, Bulevardul General Vasile Milea.

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu Lotus-ul din dotarea Poliției Române

La rândul lor, militarii români aflați în misiune în teatrele de operații vor organiza manifestări specifice dedicate Zilei Naționale a României.

Drapelul național va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale militare se va ridica Marele Pavoaz.

Publicat la 30-11-2011 23:15, Sursa www.adevarul.ro