Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 23-04-2024)
EUR 4.9762 RON
USD 4.6699 RON
GBP 5.7698 RON
CHF 5.1198 RON
XDR 6.1406 RON
XAU 344.57 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Botoșănenii sărbătoresc Ziua Națională în stradă
Stire publicata in

Primăria a pregătit o mie de porții de fasole cu cârnați și vin fiert

Botoșănenii sunt așteptați să participe în număr mare anul acesta la sărbătoarea prilejuită de Ziua Națională. Locația aleasă de municipalitate este Centrul Vechi al municipiului și nu a fost aleasă întâmplător. De curând, au fost finalizate lucrările în această zonă, iar ziua de 1 Decembrie este un prilej perfect pentru inaugurarea noului aspect al Centrului Vechi.

Manifestările care vor marca Ziua Națională cuprind printre altele depuneri de coroane, o slujbă religioasă în memoria celor care și-au dat viața pentru libertate, o scurtă paradă militară, ai căror protagoniști sunt jandarmi, angajați ai ISJU și câțiva militari care au mai rămas prin unitățile militare din oraș.

Botoșănenii mai nostalgici tânjesc după vremurile în care centrul orașului era un furnicar de oameni care alcătuiau un adevărat spectacol la defilarea anuală. " Voi merge la parada asta, dar numai paradă nu este. Odinioară omul era patriot. Era o mândrie să participi la defilare. Țin minte că începeam pregătirile cu o lună în urmă. Acum cu cine să mai faci paradă? Că toți se duc prin alte părți. Sărbătoresc ziua Franței au Ziua curcanului, dar de ziua țării lor greu își îmi amintesc" oftează Ionică Gherasim, profesor  pensionar. Pentru botoșănenii care vor să sărbătorească în stradă Ziua Națională, municipalitatea a pregătit peste o mie de porții de fasole cu cârnați, dar și vin fiert, devenite tradiție de-acum. Anul trecut au onorat evenimentul peste cinci sute de botoșăneni.

Publicat la 01-12-2011 00:15, Sursa www.adevarul.ro