Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Întâlnirea anuală la cazan: cine împarte azi fasole și ciolan
Stire publicata in
Întâlnirea anuală la cazan: cine împarte azi fasole și ciolan

Parade militare, demonstrații de luptă, discursuri și pomeniri ale eroilor se vor face astăzi în toată țara, de Ziua Națională. Edilii cu buget vor împărți din puținul primăriei mese tradiționale.

CAZAN
Primăriile sectoarelor 2 și 6 dau astăzi fasole și cârnați
Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘ


Se fac astăzi 93 de ani de la Marea Unire. E zi liberă pentru corporatiști și pentru bugetari și zi de parade militare în toate orașele mari din țară.

BUCUREȘTI. Ca în fiecare an, ceremoniile din Capitală vor fi cele mai zgomotoase. La parada militară, care se va desfășura în zona Arcului de Triumf, vor participa detașamente ale Gărzii de Onoare, Brigăzii Speciale de Intervenție "Vlad Țepeș" a Jandarmeriei Române și Detașamentul de Cavalerie din Jandarmia Capitalei, precum și o parte din tehnica auto din dotarea Jandarmeriei, folosită la misiuni interne și internaționale.

Tot în București vor avea loc, începând cu ora 8.00, ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Militari și la Mormântul Ostașului Necunoscut. La ora 17.40, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național, vor avea loc un ceremonial militar și un concert de cântece ostășești, urmate de retragerea cu torțe a militarilor din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul", pe traseul Palatul Cercului Militar Național, Bulevardul Regina Elisabeta, Piața Operei, Piața Leu, Bulevardul General Vasile Milea.

ALBA IULIA. În prima parte a zilei sunt programate ceremoniile oficiale, depuneri de coroane de flori, primirea soliilor în Sala Unirii și o defilare a forțelor Ministerului Administrației și Internelor. Sunt așteptați ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, primarul orașului Chișinău, Dorin Chirtoacă, dar și liderii USL - Victor Ponta și Crin Antonescu.

La "masa populară", care va fi amenajată în Parcul Unirii, vor fi împărțite 6.000 de caserole cu friptură de porc și cârnați, cu o mie de porții mai puține decât anul trecut. Valoarea chiolhanului este de aproximativ 44.000 de lei. Reprezentanții Primăriei au anunțat că mâncarea, care a fost pregătită la un hotel de lux, va fi distribuită în parc cu ajutorul polițiștilor locali, ca să nu iasă cu îmbrânceală.

BRAȘOV. La ora 11.00, în Piața Sfatului, se va desfășura un ceremonial militar și religios. Vor fi prezente standuri cu tehnică și echipamente de luptă, iar fanfara Academiei de Aviație "Henri Coandă" va susține un concert de la ora 16.00.


BULEVARD. Unitățile militare din țară vor ieși astăzi la paradă
FOTO: VLAD STĂ‚NESCU

MASĂ‚ OSTĂ‚ȘEASCĂ‚ PENTRU ȚARĂ‚

Chiolhanuri în Capitală

Reprezentanții Primăriilor Sectoarelor 2 și 6 din Capitală au anunțat că nu-i vor lăsa să rabde de foame pe bucureștenii care vin înfrânți de frig de la parade. O masă pe cinste se va da în Piața Chilia Veche și în parcurile Drumul Taberei și Crângași din sectorul 6. Primul polonic se va împărți la ora 12.30, în meniu fiind trecute costița la grătar, fasole și vin fiert.

În fața Primăriei sectorului 2, masa de Ziua Națională începe la 14.30, cu fasole, cârnați și țuică de casă. Nu trebuie să ratați nici concertele de muzică de fanfară din parcurile din sectorul 6, nici programul de cântece ostășești care începe la ora 17.40, în fața Cercului Militar.

Primul târg de brazi de Crăciun se va dechide tot astăzi, la ora 10.00, în piața Obor. La Romexpo începe târgul de cadouri de Sărbători, în Pavilioanele C1 și C2. Intrarea costă șapte lei.

Ziua Națională se poate sărbători și prin dans, până dimineața. Cluburile A, Expirat și B52 au anunțat că în această seară organizează petreceri cu tematică.


URGENȚE

Spitale de serviciu


Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a anunțat că spitalele care asigură asistență medicală de urgență astăzi sunt: Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Universitar , Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Pantelimon", Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Ioan" , Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar-Arseni" Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" și Spitalul Clinic de Urgență Copii "M.S. Curie" .

RUTE OCOLITOARE

Parada încurcă traficul


Circulația va fi restricționată astăzi în zona Arcului de Triumf din Capitală, pentru parada militară. Zonele în care nu se poate circula până spre seară sunt Bulevardul Kiseleff, între Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, precum și banda a III-a de circulație pe Șos. București "“ Ploiești, dinspre Fântâna Miorița către Piața Presei.

Brigada Rutieră recomandă următoarele rute ocolitoare:

  • Șos. București-Ploiești "“ Piața Presei Libere "“ Piața Montreal "“ Bd. Mărăști "“ Str. Alexandru Constantinescu "“ Piața Domenii "“ Bd. Ion Mihalache;
  • Șos. București-Ploiești "“ Piața Presei Libere "“ Piața Montreal "“ Bd. Mărăști "“ Bd. Mareșal Averescu "“ Str. Turda "“ Podul Grant.
  • HYPERMARKETURI ȘI MALL-URI

    Doar băncile din centrele comerciale au program cu publicul


    Astăzi este zi nelucrătoare pentru cea mai mare parte dintre unitățile bancare. Cu toate acestea, băncile amplasate în centrele comerciale vor avea program cu publicul.

    Unitățile Raiffeisen Bank din incinta hypermarket-urilor și a mall-urilor vor fi deschise. Programul acestora este:

    • Agenția Armoniei (Carrefour): 11.00-16.00;
    • Agenția Grigorescu (Cora): 9.00-18.00;
    • Agenția Maris (Altex): închis;
    • Agenția Șelimbar (Altex): închis;
    • Agenția Bartolomeu (Altex): 9.30-14.30;
    • Agenția Colentina 1 (Carrefour): 9.00-21.30;
    • Agenția Vergului (Cora): 9.00-16.00;
    • Agenția Liberty Center: închis;
    • Agenția Cotroceni: 10.00-22.00;
    • Agenția Cora Lujerului: 9.00-18.00;
    • Agenția Titan Mall: 9.00-16.00;
    • Agenția Era Iași (Carrefour): 1 0.00-16.00;
    • Agenția Cora Turnu Severin: 9.00-16.00.

    În cazul Băncii Transilvania, astăzi vor lucra cu publicul doar filialele din centrele comerciale. BCR a anunțat că unitățile de retail și centrele de afaceri corporate nu vor lucra.

    Totodată, toate filialele Libra Bank, Bancpost și Banca Comercială Carpatica vor fi închise. Centrele comerciale și hypermarketurile funcționează după programul obișnuit. 

    Citiți și:

    Publicat la 01-12-2011 00:46, Sursa www.evz.ro