Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 23-04-2024)
EUR 4.9762 RON
USD 4.6699 RON
GBP 5.7698 RON
CHF 5.1198 RON
XDR 6.1406 RON
XAU 344.57 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
De 1 Decembrie, comuniștii moldoveni cer o lege antinazistă
Stire publicata in

Deputații comuniști au înregistrat astăzi în Parlament o inițiativă legislativă prin care-și propun să contracareze activitatea "grupărilor radicale". Proiectul de lege prevede "neadmisibilitatea reabilitării nazismului și eroizarea criminalilor naziști"œ.

"În Republica Moldova sunt organizații politice și grupări care folosesc simbolica, literatura și concepțiile naziste și încearcă să treacă vina pentru declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial de pe seama coaliției hitleriste pe cea a Rusiei", a declarat istoricul comunist Zurab Todua.

El a spus că asemenea legi există și alte țări europene, inclusiv în Franța, Germania sau Elveția și ar fi contribuit la dezvoltarea democrației și economiei în aceste state.

"Sper că și colegii noștrii care marchează astăzi așa-numită sărbătoare a tuturor românilor vor suține această inițiativă"œ, a spus deputata Ina Șupac, referindu-se la deputații care s-au felicitat în plen cu ocazia Zilei României.

În fiecare an, comuniștii îi cataloghează pe tinerii care ies în stradă de 1 Decembrie ca "extremiști și adepți ai fascistului Antonescu".

În mai multe țări europene crimele nazismului au fost egalate cu cele ale regimurilor totalitare comuniste, iar negarea lor este pedepsită. Comuniștii moldoveni se opun vehement condamnării regimului totalitar și interzicerii simbolicii comuniste pe care o folosesc.ș

Publicat la 01-12-2011 10:45, Sursa www.adevarul.ro