Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Spectacol cu nume "œgrele" în folclorul tradițional. Vezi cum sărbătoresc arădenii 1 Decembrie
Stire publicata in

Seria celor patru zile de sărbătoare, pregătite de Primăria Arad pentru Ziua Națională a României, se va încheia astăzi, cu un concert de zile mari organizat pe scena amplasată pe platoul din fața Palatului Administrativ.

Manifestările vor debuta astăzi la ora 16.30 când sunt programate depuneri de coroane la mormintele corifeilor Marii Uniri: Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop și Ioan Suciu, aceștia fiind înmormântați la Cimitirul Eternitatea și la Crucea Martirilor din parcul Eminescu.

Paradă de port popular și spectacol folcloric

La ora 17.00, organizatorii au pregătit, în centrul orașului, parada portului popular, iar cei prezenți vor putea să se prindă într-o horă.Cu vin fiert, plăcintă de la Turnu, fasole cu ciolan și alte zeci de bunătăți ce se găsesc la Târgul de Crăciun deschis în fața Primăriei Arad, arădenii sunt invitați să participe la un concert dedicat zilei de 1 Decembrie.

Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de invitații speciali ai serii: orchestra națională "Lăutarii" din Chișinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, Mirela Mănescu, Marius Ciprian Pop, Mariana Deac, Cristian Pomohaci și Sava Negrean Brudașcu.

Publicat la 01-12-2011 10:45, Sursa www.adevarul.ro