Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
La mulți ani, România! Urmăriți parada de 1 Decembrie LIVE pe www.antena3.ro. Președintele Băsescu participă la manifestații
Stire publicata in
Românii din toată lumea sărbătoresc astăzi Ziua Națională.  În Capitală, evenimentul va fi marcat printr-o paradă militară la Arcul de Triumf, care va începe la ora 11.00, și prin depuneri de coroane la monumentele închinate eroilor și martirilor români.  Manifestări similare vor avea loc și în Cetatea Unirii, la Alba Iulia, dar și în marile orașe ale țării. 

Data a fost stabilită după revoluția din 1989 și marchează ziua unirii României cu transilvania. Pe 1 decembrie 1918, mii de delegați din toate regiunile Transilvaniei decideau la Alba Iulia Unirea cu Regatul.

Update 11.25 - Peste 25.000 de oameni participă la manifestațiile din Capitală.

Update 11.15
- A început parada militară. La manifestații participă președintele Traian Băsescu, președintele Senatului, Vasile Blaga, fostul șef al statului Emil Constantinescu.

Update 11.00 -  Traian Băsescu a ajuns la manifestațiile de la Arcul de Triumf din Capitală. La sosirea la Arcul de Triumf, șeful statului a fost întâmpinat de garda de onoare, care i-a prezentat onorul și a intonat imnul de stat.

URMĂ‚RIȚI PARADA DE 1 DECEMBRIE LIVE PE WWW.ANTENA3.RO

 

Paradă fastuoasă de Ziua Națională a României

Aproximativ 1.500 de militari și tehnică militară a MApN, MAI, SRI și SPP participă astăzi la Parada militară organizată de Ziua Națională a României, în Piața Arcului de Triumf din București.

De la ora 8.00, au avut loc ceremonii militare de depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari români căzuți la datorie, amplasat în fața Palatului Național al Copiilor din Parcul Tineretului și la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Potrivit MApN, începând cu ora 17.40, în Piața Tricolorului din fața Palatului Cercului Militar Național, vor avea loc un ceremonial militar și un concert de cântece ostășești, urmate de retragerea cu torțe a militarilor din Regimentul 30 Gardă "Mihai Viteazul" pe itinerariul Palatul Cercului Militar Național, Bulevardul Regina Elisabeta, Piața Operei, Piața Leu, Bulevardul General Vasile Milea.
 

Ziua Națională a venit și cu restricții în trafic:

Paradele de ziua națională aduc restricții în trafic. Până la ora 15.00, circulația va fi închisă pe Șoseaua Kiseleff, pe tronsonul cuprins între Piața Presei Libere și Piața Arcului de Triumf. Nu se va circula nici pe banda a treia a Șoselei București - Ploiești, dinspre Fântâna Miorița către Piața Presei Libere.

Între 9.00 și 15.00, circulația va fi închisă total pe mai multe străzi din zona Arcului de Triumf. Nu se va circula pe Șoseaua Kiseleff și pe străzile adiacente, pe Strada Alexandru Constantinescu, pe Bulevardul Alexandru Averescu, Bulevardul Mărăști și pe Bulevardul Mareșal Constantin Prezan.

Între orele 17 și 19 traficul va fi restricționat și pe traseul Palatul Cercului Militar - Bulevardul Vasile Milea. Poliția Capitalei recomandă câteva rute ocolitoare.



Publicat la 01-12-2011 11:46, Sursa www.antena3.ro