Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Încă un an de criză în care primăriile scot instalațiile luminoase de la naftalină
Stire publicata in

Împodobirea orașelor din județul Hunedoara pentru sărbătorile de iarnă se face, cu micii excepții, folosindu-se instalațiile vechi. Criza îi obligă pe primari să fie reținuți în a achiziționa obiecte noi de podoabă. Cât despre spectacole în noaptea de Revelion...nici vorbă

Nicio administrație locală din județ nu este dispusă să organizeze concerte de Revelion. De altfel, concertele vor fi înlocuite cu binecunoscutele focuri de artificii. Singura primărie unde încă nu s-a luat o decizie în acest sens este cea de la Deva. Anul, trecut, spectacolul de Revelion a avut loc în fața Casei de Cultură și a strâns câteva sute de deveni hotărâți să petreacă noaptea dintre ani în stradă. "œFolosim ornamentele care s-au demontat după sărbătorile de iarnă 2010, pentru că unele au rămas pe vechile amplasamente încă de anul trecut. Se vor monta în zona centrală, în sensurile giratorii, iar în data de 1 Decembrie va fi pornit iluminatul public de sărbători. Deocamdată, nu au fost alocate sume pentru cumpărarea de noi ornamente sau ghirlande luminoase, tocmai în ideea de a face economii", a declrat  Corina Oprișiu, administratorul public al Devei. Potrivit acesteia, nici pentru petrecerea de Revelion nu sunt sume alocate, urmând ca primarul municipiului reședință de județ și Consiliul Local să decidă care sunt sumele de care dispun în acest sens.

Primarul orașului Simeria, Petru Jura susține că nu va aloca mai mult de 10.000 de lei pentru decorațiunile luminoase. "œVom folosi ornamentele vechi și ornamente noi, mai ieftine, pe care le vom achiziționa de la chinezii care vând în complexul comercial Europa din București", spune Jura. În privința spectacolelor decizia este fermă. "œLa noi nu s-au făcut niciodată spectacole de revelion. Costă mult. Artiștii au prețuri duble sau triple", spune primarul.

Primarul orașului Călan, Adrian Iovănesc, spune că anul acesta nu va cheltui niciun leu pentru decorațiunile de sărbătoare. Mai mult, edilul adaugă că administrația locală va decide în ședința de consiliu din luna decembrie dacă va mai organiza sau nu tradiționalul foc de artificii. Primăria Municipiului Orăștie a alocat pentru crearea atmosferei de sărbătoare, în această iarnă, 50.000 de lei.

Publicat la 01-12-2011 11:45, Sursa www.adevarul.ro