Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 29-09-2023)
EUR 4.9746 RON
USD 4.6864 RON
GBP 5.7433 RON
CHF 5.1446 RON
XDR 6.1616 RON
XAU 282.244 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Românii din diaspora, despre Ziua Națională: "Ne lipsește emoția"
Stire publicata in
Românii din diaspora, despre Ziua Națională: "Ne lipsește emoția"

În marea de oameni de la Alba Iulia, zeci de români din diaspora s-au alăturat sărbătorii Zilei Naționale. Cu toții au venit în mod special în orașul în care a avut loc Marea Unire.

Foarte mulți etnici germani au respirat românește în Sala Unirii și au aplaudat, emoționați, parada militară. Iosif Herlo, 65 de ani, timișorean care, imediat după Revoluție s-a stabilit în Heidelberg, ne spune că vine la Alba Iulia în fiecare an pe 1 Decembrie. "Sunt fericit că mă aflu și în acest an aici, este totuși, capitala de suflet a românilor. Niciunde nu simt atâta bucurie ca aici, că există România, că simțim românește", spune bărbatul.

 "Am căutat un sentiment românesc, am venit acasă, cu prietena mea", spune un pensionar din Frankfurt. Iubita acestuia, româncă și ea, e puțin dezamăgită de ceea ce numește "lipsă de emoție". De departe, cei mai emoționali au fost cei 300 de românii din Republica Moldova, care l-au însoțit pe primarul Chișiânăului, Dorin Chirtoacă, la eveniment. Aceștia au cântat în cor "Deșteaptă-te române" și au ascultat emoționați discursul liderului lor despre "mica unire" împlinită joi la Alba Iulia, prin semnaarea unui protocol de cooperare între cele două orașe.

Publicat la 01-12-2011 15:16, Sursa www.evz.ro