Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Ziua Națională pe Facebook: Urări, îndemnuri, sfaturi, poze cu tricolorul și cântece patriotice
Stire publicata in

Mesajele au început să apară pe site-ul de socializare încă de dimineață, unele fiind simple, de genul: "La mulți ani, România, La mulți ani, români!", iar altele elaborate, fiind ilustrate și de o fotografie sugestivă, de un colaj de imagini sau de un video.

Mai mult, unii dintre utilizatorii Facebook și-au schimbat fotografiile de profil sau fotografiile de "perete", încărcând, special pentru Ziua Națională, poze cu drapelul național sau cocarde tricolore.

"La mulți ani, România! La mulți ani, români! Țară dragă, te port în suflet!", este mesajul scris de Claudia, care anunță că a postat un mesaj de Ziua Națională a României și pe blogul personal.

Nu lipsesc nici postările ironice la adresa românilor sau referitoare la ziua liberă de care românii se bucură pe 1 Decembrie.

"Cum îți dai seama că e zi liberă? Sunt puțini oameni pe Facebook", scrie Tudor Jderul, același autor postând și următorul text: "Deșteaptă-te române! Și marș la lucru".

Un alt utilizator, Gianina, a postat, sub titlul "Cel mai frumos film despre România", un documentar britanic conținând imagini inedite cu Munții Carpați, în timp ce mai mulți utilizatori au încărcat clipuri cu celebrele cântece "Treceți batalioane române Carpații" sau "Noi suntem români", interpretate de Nicolae Furdui Iancu.

"Am înțeles. Sunteți mândri că sunteți români. Ce-ar fi dacă v-ați simți așa în fiecare zi și am încerca cu toții să ne ridicăm? Dacă am munci mai mult, dacă nu am mai căsca ochii la maneliști și la pitzipoance, dacă nu am mai vrea să moară capra vecinului, dacă i-am ironiza și noi pe francezi și nu ne-am mai văita că suntem victime, dacă n-am mai claxona la stop (...), atunci am reuși", scrie și Silviu.

"Nu înțeleg de unde atâta dragoste de țară de 1 Decembrie! În restul anului toată lumea zice numai de rău de România și azi, brusc, ne trezim cu toții patrioți. Dar ca să intru și eu în spiritul de sărbătoare va urez un tradițional «La mulți ani!». Deci să înceapă party-ul românesc", scrie și Adriana.

Publicat la 01-12-2011 15:16, Sursa www.mediafax.ro