Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Nu mai sunt vaccinuri antigripale
Stire publicata in
Nu mai sunt vaccinuri antigripale

Campania de vaccinare antigripală a fost oprită forțat în județul Galați, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziționate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați pentru actualul sezon rece au fost epuizate.

Solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul Sănătății, nu s-a concretizat, a declarat directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, Valentin Boldea.
Potrivit acestuia, conducerea DSP a înaintat o cerere către Ministerul Sănătății pentru suplimentarea numărului de doze. Cu toate că cererea a fost aprobată și că vaccinurile trebuiau să sosească până pe 15 noiembrie, acestea nu au venit nici până în momentul de față.

Imunitatea apare doar după două săptămâni

"Situația este una destul de serioasă dacă avem în vedere faptul că imunitatea apare la 14 zile de la administrarea vaccinului. Astfel, chiar dacă presupunem că vaccinurile vor veni pe 1 decembrie, administrarea acestora își va pierde din eficiență. Din experiența anilor trecuți, primele cazuri de gripă apar chiar la începutul ultimei luni din an. Astfel, chiar și cei cărora li se va administra vaccinul vor fi vulnerabili timp de două săptămâni", a spus Boldea.

El a mai spus că, până în momentul de față, toate suspiciunile de gripă din județul Galați au fost infirmate de rezultatele analizelor trimise la Institutul Cantacuzino din București.

O parte din personalul medical refuză să facă vaccinul

Directorul DSP a menționat că deși jumătate dintre cele 6.400 doze achiziționate a fost direcționată către personalul medical din spitalele județene, o parte a refuzat să se imunizeze, din acest motiv crescând riscul de transmitere a virusurilor gripale.
O situație aparte se regăsește la personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sf. Apostol Andrei, unde din cauza frigului, care este prezent peste tot în secție, majoritatea angajaților au răcit deja de mai multe ori, ceea ce face imposibilă vaccinarea cu ser antigripal.

Publicat la 01-12-2011 15:47, Sursa www.evz.ro