Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Crimele nu au culoare! "Totalitarismul roșu și cel brun trebuie condamnate în egală măsură"œ
Stire publicata in

Așa a comentat Gheorghe Cojocaru, președintele Comisiei pentru studierea și aprecierea regimului totalitar comunist, inițiativa deputaților PCRM de condamnare a nazismului.

Istoricul spune că cele două regimuri totalitare nu pot fi tratate diferit. "Trebuie condamnate în egală măsură totalitarismul roșu și cel brun, aceasta este și poziția organismelor internaționale. Crimele nu au culoare, dar au urmări tragice", a declarat pentru "Adevărul" Gheorghe Cojocaru.

Potrivit lui, alăturarea românismului de fascism vine din propaganda comunistă. "Printr-o atitudine necivilizată, PCRM a lansat această inițiativă în această zi importantă pentru români încercând să întineze această sărbătoare", a opinat doctorul în istorie.

Citește și:

De 1 Decembrie, comuniștii moldoveni cer o lege antinazistă

Scandal în Parlamentul Republicii Moldova de 1 Decembrie. Comuniștii: "Nu suntem în Senatul României!"

"Mi-e dragă România oriunde m-aș afla"

Chișinăul și Alba Iulia se înfrățesc astăzi în capitala Unirii

Deputații PCRM au înregistrat astăzi în Parlament un proiect de lege ce interzice reabilitarea fascismului. "În Republica Moldova s-au intensificat tendințele de reabilitare și eroizare a criminalilor naziști, de transferare a vinovăției pentru declanșarea celui de-al Doilea Război Mondial de la țările Axei la cele ale coaliției antihitleriste", a explicat comunista Ina Șupac.

"Sper că și colegii noștri care marchează astăzi așa-numită sărbătoare a tuturor românilor vor suține această inițiativă", a spus ea în ședința plenară. "Susținem proiectul, însă în toată lumea nazismul este condamnat odată cu stalinismul și comunismul. Deci să ne susțineți și voi când vom condamna comunismul", a replicat liberalul Gheorghe Brega.

Publicat la 01-12-2011 17:45, Sursa www.adevarul.ro