Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Recepție la Cotroceni de Ziua Națională a României. Urmăriți discursul președintelui Traian Băsescu
Stire publicata in
Recepție la Cotroceni de Ziua Națională a României

Președintele Traian Băsescu oferă o recepție cu prilejul zilei naționale a României. Evenimentul are loc la Sala Unirii de la Palatul Cotroceni. La recepție sunt invitate personalități ale vieții publice din România, cadre militare și reprezentanți ai ambasadelor străine la București.


Traian Băsescu ciocnind un pahar de șampanie
Sursa: Răzvan Vălcăneanțu

UPDATE 3. Președintele Traian Băsescu se întreține cu ambasadorul SUA, Mark Gittenstein, cu premierul Emil Boc și miniștrii ai cabinetului său.

Printre invitați se află și Cătălin Micula, care a venit însoțit de fiul său, și a ținut să-i spună câteva cuvinte președintelui.

 

UPDATE 2 Discursul președintelui Traian Băsescu :

  • Azi, România își continuă procesul de modernizare . Românii au dovedit că sunt un popor puternic. Cred în parteneriatul dintre popor și instituțiile statului
  • Ne dorim un stat în care legea să fie puternică, cum spunea marele om politic Mihail Kogălniceanu.
  • Vreau să atingem împreună obiectivele care ne vor face puternici și respectați în Europa
  • Lecția generației de la 1918 dar și actualul context este că solidaritatea nu poate fi niciodată anexată politic
  • Cred că numai împreună putem valorifica potențialul de care dispunem.
  • Vreau să atingem cu atenție obiectivele, supremația legii, responsabilitatea clasei pollitice și în mod deosebit responasabilitatea fiecărui cetățean pentru propria lui soartă.
  • România aduce o contribuție prin asumarea măsurilor grele dar necesare
  • În plan intern, solidaritatea nu poate fi niciodată anexată politic
  • Aș vrea să adresez tuturor românilor un mesaj de încrdere în ei înșiși, de generozitate
  • "La mulți ani România!"," La mulți ani români!"

 UPDATE 1. Printre primii invitați sosiți se numără: președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean; procurorul general, Laura Codruța Kovesi; primarul Craiovei, Antonie Solomon; primarul sectorului 2 Neculai Onțanu; primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone; fostul fotbalist Gică Hagi; soprana Mariana Nicolescu, cel mai bun canoist al României, Ivan Patzachin; fosta campioană olimpică, Doina Melinte.

Au mai sosit premierul Emil Boc, președintele Senatului, Vasile Blaga, ministrul Dezvolătrii, Elena Udrea, ministrul Finanețelor Gheorghe Ialomițianu, ministrul agricultării Valeriu Tabără , comisarul european pe agricultură, Dacian Cioloș, senatorul Cristian Diaconescu, dar și Adrian Severin.

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu este și el prezent, acesta întreținându-se cu președintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea.

Președintele Traian Băsescu a participat azi la parada militară de la Arcul de Tiumf din București.

"Este o zi de mare însemnătate pentru istoria noastră, în care poporul român aduce un omagiu celor care au desăvârșit, prin patriotismul și jertfa lor, Marea Unire de la 1918. Este, de asemenea, o zi a memoriei dedicată evenimentelor și personalităților care, prin viziune și loialitate față de idealul național, au jucat un rol covârșitor în afirmarea identității statale în modernitate", spunea președintele în mesajul său adresat de 1 decembrie.

CITIȚI ȘI:

Publicat la 01-12-2011 19:47, Sursa www.evz.ro