Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 23-04-2024)
EUR 4.9762 RON
USD 4.6699 RON
GBP 5.7698 RON
CHF 5.1198 RON
XDR 6.1406 RON
XAU 344.57 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Ponta și Antonescu încearcă Ardealul cu degetul
Stire publicata in
Ponta și Antonescu încearcă Ardealul cu degetul

În căutare de noi votanți, liderii USL au început, săptămâna aceasta, campania pe teritoriul electoral al dreptei, în câteva județe importante ale Transilvaniei, dominate de PDL.

DUPĂ‚ VOTURI
Liderii USL s-au amestecat printre patrioții veniți la Alba Iulia să serbeze Ziua Națională

Plecând de la ideea că Bucureștiul este ca și câștigat cu Sorin Oprescu candidat, Crin Antonescu și Victor Ponta mai atacă un fief electoral al dreptei: Transilvania. Mai precis, liderii USL au descins chiar în nucleul electoral al PDL "“ Bistrița-Năsăud "“ Cluj "“ Alba.

După ce au "rezolvat", problema noului șef al Senatului, Antonescu și Ponta au plecat în campanie. Primul popas: Bistrița, fieful secretarului general al PDL, Ioan Oltean.

Primul a ajuns Ponta, urmat la ceva vreme și de Antonescu, cunoscut pentru faptul că nu se poate trezi cu noaptea-n cap. În program au avut întâlniri cu sindicatele și organizațiile USL.

Au făcut guvernul

"Dacă vom câștiga Transilvania vom câștiga toată România", a spus Ponta, sintetizând ofensiva declanșată în Ardeal. "Am venit la Bistrița după multă vreme. (...) Aici USL funcționează exemplar și fără îndoială, va câștiga în mod spectaculos", s-a arătat încrezător și aspirantul la scaunul prezidențial.

Apoi, liderul PSD a anunțat că "s-a închis orice posibilitate de colaborare cu UDMR", Antonescu fiind și el total de acord. Și, după ce și-au făcut guvernul, siguri că vor câștiga alegerile, liderul PNL a ținut să sublinieze că actuala putere este "scoasă din minți" de faptul că el și președintele PSD au o relație bună, asta explicând etichetele de tipul "imatur" pentru Ponta și "leneș" pentru sine.

"Matur, imatur, Ponta nu-i circar; leneș, harnic, eu nu sunt hoț", a subliniat Antonescu. Și tot la Bistrița, în goana după voturi, Ponta a luat-o pe urmele lui Vadim Tudor: USL va câștiga alegerile din 2012 și îi va "băga în închisoare" pe actualii guvernanți.

Angajamentul pentru țară

Miercuri, liderii USL s-au aflat la Cluj. Loc ales în mod intenționat de cei doi pentru a da un mesaj în domeniul justiției, la Cluj având loc arestările spectaculoase ale unor politicieni PDL: primarul Sorin Apostu și vicepreședintele CJ Radu Bica.

Ei sunt cercetați în dosare de corupție. Pentru a se poziționa împotriva premierului Emil Boc, liderii USL și-au lansat la Cluj "Angajamentul pentru România", un document politic care promite, printre altele, că membrii USL nu vor colabora cu Băsescu și cu PDL.

Tot de la Cluj, Ponta a contestat actualul sistemul de numire a judecătorilor Curții Constituționale, impus, culmea, de propriul partid pe vremea guvernării Năstase.

De ce iubesc ei țara

Ieri, copreședinții USL au ales să sărbătorească 1 Decembrie în aceeași zonă, la Alba Iulia. Prilej pentru a le spune alegătorilor de ce-și iubesc ei țara.

Crin Antonescu a spus că "țara sau mama nu ți le alegi", ci "sunt ale tale și le iubești", în timp ce Victor Ponta a ajuns la concluzia că își iubește țara pentru că : "sunt român și pentru că nu am altă țară și pentru că aici am crescut și eu și părinții mei, iar copiii mei aș vrea să trăiască tot aici".

"Dacă vom câștiga la anul în Transilvania, vom câștiga în toată România.
VICTOR PONTA, președintele PSD

OPTIMISM

PDL stă liniștit

PDL stă deocamdată liniștit. Cel puțin, secretarul general al partidului nu se sperie de "œatacul" liderilor USL pe teritoriul său.

"œS-au dus să-i cunoască țara, pentru că altfel oamenii nu știu ce le poate mintea liderilor USL. Cu cât îi știe poporul mai bine, cu atât ne cresc nouă procentele în sondaje", a spus Ioan Oltean. El a subliniat că, pentru PDL, Crin Antonescu și Victor Ponta nu constituie o amenințare.

"œArdelenii sunt oameni sănătoși și la minte și la trup, ei resping manifestări huliganice. În Ardeal sunt oameni cu mintea așezată, respectuoși, corecți, în timp ce Victor Ponta și Crin Antonescu nu cunosc acest tip de comportament. Ei au un comportament de tip balcanic, mai ales Victor Ponta", a conchis Oltean.

Citiți și: 

Publicat la 02-12-2011 00:45, Sursa www.evz.ro