Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 27-03-2024)
EUR 4.971 RON
USD 4.5892 RON
GBP 5.7967 RON
CHF 5.0678 RON
XDR 6.0866 RON
XAU 323.424 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Frumoasa Cleopatra, detectivul Poirot și fizicianul Einstein îi întâmpină pe ieșeni la Muzeul de Istorie FOTOGALERIE
Stire publicata in

30 de figuri de ceară ale personalităților marcante ale lumii sau simple personaje din povești, redate la dimensiuni naturale, sunt expuse pentru o săptămână, începând de joi, 1 decembrie, la Muzeul de Istorie Naturală.

Actori, politicieni, zeități, personaje din povești sau din desene animate, toți realizați din ceară, pot fi "vizitați" timp de o săptămână la Muzeul de Istorie Naturală din Iași în cadrul expoziției "Mit, Ficțiune și Realitate".

Colecția de exponate adusă tocmai de la Muzeul Figurinelor de Ceară din Sankt Petersburg a putut fi vizitată începând de joi, 1 decembrie.

Iași: Spectatorii urcă pe scenă alături de actori la EuroArt

Arhitectul grec Dedal și fiul său, Icar, pictorul spaniol Salvador Dali, politicienii Vladimir Putin și Dmitri Medvedev, actorii Charlie Chaplin, Dany de Vito, Johnny Depp și Keira Knightley, scriitoarea Agatha Christie, frumoasa egipteană Cleopatra, zeitățile Nefertiti și Horus, Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, o masă la care erau așezate mai multe persoane cu malformații faciale, dar și cea mai mică femeie din lume au încântat privirile zecilor de vziitatori care au trecut ieri pragul Muzeului de Istorie Naturală.


Dați click pe imaginile de mai sus pentru a vedea mai multe fotografii cu figurile de ceară ale celebrităților

Printre curioșii care au vrut să stea față în față cu celebritățile se numără și familia Horodinca, venită tocmai de la Rădăuți, județul Suceava. Cei doi copii ai familiei s-au declarat fascinați de îndrăgitul actor și regizor Charlie Chaplin.

"Cel mai mult mi-a plăcut de Charlie Chaplin. Toate figurile de ceară îmi plac, dar el în special", spune Alexandru Horodinca.

Expoziția este deschisă zilnic, cu excepția zilei de luni, în intervalul orar 09.00-18.00. taxa de vizitare a expoziției și a muzeului este 9 lei pentru adulți, 7 lei pentru copii, elevi, studenți și pensionari și 6 lei pentru grupuri organizate.

Publicat la 02-12-2011 04:15, Sursa www.adevarul.ro