Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 24-04-2024)
EUR 4.9761 RON
USD 4.6567 RON
GBP 5.7878 RON
CHF 5.0938 RON
XDR 6.131 RON
XAU 346.611 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Trei patinoare s-au deschis în București. Cel din Cișmigiu este cel mai apreciat, la cel din Herăstrău poți bea vin fiert și în Tineretului patinezi și noaptea
Stire publicata in

Trei ringuri de gheață s-au deschis la 1 decembrie în Capitală și, chiar în ziua inaugurării, sute de tineri bucureșteni le-au luat cu asalt. Cea mai mare aglomerație a fost pe patinoarul din Cișmigiu, unde, de luni până vineri, între orele 10.00 și 12.00, intrarea este gratuită.

Patinoarele din Capitală s-au întrecut, de Ziua Națională, în oferte pentru a-i atrage pe cei aflați în căutare de distracții de sezon. În jurul terenului de gheață, toți organizatorii au amenajat standuri cu băuturi înmiresmate, cu gustări calde, chiar și cu bere rece pentru cei mai rezistenți la frig. Toate patinoarele erau împodobite în spiritul sărbătorilor de iarnă și împânzite cu steaguri tricolore, pentru a comemora Ziua Națională. Însă organizatorii fiecărui teren de patinaj le-au pregătit câte o surpriză inedită vizitatorilor.Ringul de gheață din Cișmigiu, cel mai apreciatReprezentanții patinoarului din Cișmigiu au anunțat de câteva zile că pe 1 Decembrie accesul va fi gratuit, de la 16.00 la 21.00. Drept urmare, ieri, la 15.45, în jurul terenului de gheață erau sute de persoane, în special tineri, care nu mai aveau răbdare să patineze pentru prima oară în acest an. Ca așteptarea să fie mai agreabilă, bucureștenii se încălzeau cu un vin aburind sau se îndulceau cu o vată de zahăr.

Odată cu deschiderea patinoarului, adolescenții au dat năvală pe teren și au început să-și expună talentele artistice sau chiar să danseze pe muzica ce răsuna din toate colțurile. De la un microfon, un animator întreținea petrecerea pe gheață, făurind o atmosferă incendiară, oricât ar fi fost de frig afară. Gratis de luni până vineri

Prețul unei astfel de distracții este accesibil. Accesul pe patinoar este gratuit de luni până vineri, între orele 10.00 și 12.00, iar în rest, costul unui bilet este cuprins între 10 și 15 lei. Cei care nu au patine și le închiriază de la centrul de lângă teren, trebuie să plătească încă 10 lei. Pofticioșii își pot cumpăra vată de zahăr cu 3 lei, popcorn cu 4 lei sau nachos cu 10 lei. Cei cărora li se face sete se pot încălzi sau răcori, după caz, cu un vin fiert de 4 lei, respectiv cu o bere rece de 5 lei.

Corturi moderne în HerăstrăuȘi în parcul Herăstrău s-a deschis, pe 1 decembrie, un patinoar. Aflat în spatele Ambasadei Chinei, terenul proaspăt încărcat cu gheață era populat deja de câțiva adulți și mai mulți copii. Pe margine se aflau trei corturi mari, mobilate modern, izolate termic și încălzite permanent, unde cei de pe gheață se pot odihni la un pahar de vin fiert sau la un ceai fierbinte. Pentru cei mici, nu lipseau dulciurile, iar pentru gurmanzi, hotdog-ul sau alte gustări.Două ore pe gheață costă 10 lei în timpul săptămânii și 15 lei în weekend, iar prețul de închiriere a unei perechi de patine este de 10 lei. Dacă în timpul săptămânii, patinoarul este deschis de la10.00 până la 21.00, în weekend programul este prelungit până la miezul nopții.Patinoar zi și noapte în TineretuluiTot pe 1 decembrie s-a deschis și patinoarul din parcul Tineretului. Pe terenul de gheață, accesul se face non-stop în schimbul a 5 lei pentru două ore înainte de ora 15.00, apoi prețul se dublează.

Cei care nu-și aduc patine de acasă trebuie să plătească 10 lei pentru a închiria o pereche de ghete de la centrul amenajat lângă patinoar."Sunt supărat din cauza organizarii nereușite a standurilor din jurul patinoarului, dar gheața e numai bună"œ, a declarat Mihai Busmereanu, organizatorul terenului. El îi invită pe bucureșteni să se bucure de vinul fiert, clătitele cu ciocolată și patinele proaspăt ascuțite. Iar dacă are program nelimitat, niciunul dintre cei în căutare de distracție nu va rata patinoarul.În următoarele zile, alte câteva patinoare urmează să se deschidă în Capitală. Floreasca și cel din AFI Palace Cotroceni sunt acoperite.

Publicat la 02-12-2011 09:15, Sursa www.adevarul.ro