Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Uica Mihai, bucătarul bănățean cu blog, a făcut un cazan de 500 de kilograme de fasole pentru românii adevărați
Stire publicata in

A hrănit milioane de oameni și a gătit pentru personalități. Uica Mihai le-a pregătit timișorenilor masa de 1 Decembrie. La 54 de ani, Uica Mihai se poate lăuda că a gătit pentru întreaga Europă și a lansat 11 cărți.

Bucatele alese și pregătite după propria lui inspirație au fost savurate de personalități precum Adrian Păunescu, Vasile Șeicaru sau chiar fostul președinte al României, Ion Iliescu. De Ziua Națională a României, realizatorul de emisiuni de televiziune a ieșit în frig pentru a le pregăti timișorenilor 500 de kilograme de fasole.

Rețeta conține un ingredient special "“ toată dragostea din sufletul său. Uica Mihai își aduce aminte că a început să gătească de mic copil și nu a încetat să își pună pasiunea în aplicare de-a lungul anilor. Scriitor de origine, bărbatul s-a adaptat cu ușurință tendințelor din mileniul trei. Astfel, nu demult, Uica și-a întemeiat și un blog, prin intermediul căruia le împărtășește fanilor, dar și gurmanzilor secrete culinare și povestioare legate de felurile pe care le prepară.

2 milioane de clienți

"Gătesc de o viață, de cinci ani am o emisiune la televiziunea publică pe care o știe tot Banatul. Mai am o emisiune la radio, mi-am făcut și un blog pe care împărtășesc povești despre Banat , istorii frumoase și tot felul de rețete"œ, a explicat acesta. Bucătarul spune că, printre secretele sale, se numără și un obiect special. "Cazanul este ca și copilul meu, îl plimb peste tot prin țară și fac în el tot felul de mâncăruri ciudate. Chiar și fasolea este un pic ciudată, pentru că sunt niște proporții gândite și simțite de mine"œ, a mărturisit acesta. Secretele meseriei le-a învățat de prin străinătate iar, după zeci de ani, are o reputație impecabilă. "Peste 2 milioane de oameni au mâncat din mâna mea și sunt mândru că niciodată nu am avut o toxiinfecție alimentară sau vreo porție refuzată", a spus Mihai.

Niciodată nu am avut o toxiinfecție alimentară sau vreo porție refuzatăUica Mihai, bucătar

Rețeta, denaturată după 1918

Pentru cele 500 de kilograme de fasole, Uica a folosit peste 20 de kilograme de fasole, 40 de kilograme de ceapă, 40 de kilograme de morcovi, zece kilograme de păstârnac, condimente, foi de dafin, cimbru, piper, sare adusă direct din mină și ingredientul secret. "Când dă în ultimul clocot, peste o secundă, eu introduc degetul mic de la mâna stângă și așa îmi ofer toată dragostea din sufletul meu, care se duce în mâncare"œ, spune el. Pentru că suntem în post, se face fără carne, însă de-a lungul timpului, rețeta a fost denaturată, cu cârnați, ciolan sau afumături.

Publicat la 02-12-2011 09:15, Sursa www.adevarul.ro