Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Oradea a trecut la straiele de sărbătoare sub ochii a sute de orădeni
Stire publicata in

Orădenii au fost prezenți cu mic cu mare aseară, la ora 18, în Parcul 1 Decembrie la aprinderea luminilor de sărbători care împânzesc orașul. Micuții orădeni s-au înghesuit să fie primii care să apese pe butonul care a dat startul iluminatului de sărbători din oraș.

Instalațiile luminoase au fost montate pe strada Republicii-pietonal, Piața Unirii, Podul Ferdinand, Piața Ferdinand, strada Independenței, Primăria Oradea, Palatul Vulturul Negru și Parcul 1 Decembrie. Administrația a instalat peste 14 kilometr de aranjamente, ghirlande, medalioane, figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, galaxii și fântâni de lumini. Anul acesta, în premieră, vor fi împodobite și Podul Sovata și podurile peste Peța. În plus, pe clădirea primăriei și pe clădirea Palatului Vulturul Negru este proiectată o hologramă luminoasă, pe un fond albastru.

Singura bucurie de 1 Decembrie a unei pensionare din Oradea: un bol cu mâncare caldă

Mai este de lucru  

Administrația locală nu a terminat totuși cu împodobirea de sărbători a orașului. În intervalul 2-19 decembrie, vor fi amplasate instalații luminoase de sărbători și pe Bulevardul Dacia/Pod Dacia, Bulevardul Magheru , Magazinul Crișul, Calea Republicii, Piața București, Bulevardul Ștefan cel Mare, strada Matei Corvin, Parcul Traian, strada Dimitrie Cantemir, strada Nufărului, Bulevardul Decebal, Calea Aradului, strada Horea, strada Libertății, Podul Sovata, Parculc Seleuș, podul de pe strada Traian Blajovici și podul de pe strada Ronald Reagan (Vaporului).

Publicat la 02-12-2011 09:15, Sursa www.adevarul.ro