Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 25-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6386 RON
GBP 5.8067 RON
CHF 5.0843 RON
XDR 6.1159 RON
XAU 346.893 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Război deschis între ofițerii din UNPR și pesedistul Ponta: Nu are dreptul să vorbească despre Armată, în tinerețe a vrut să slujească Legiunea Străină, nu tricolorul
Stire publicata in
Război deschis între ofițerii din UNPR și pesedistul Ponta: Nu are dreptul să vorbească despre Armată, în tinerețe a vrut să slujească Legiunea Străină, nu tricolorul

Referirile critice ale liderului social-democrat, Victor Ponta, la politicienii care îmbacă haina militară fără a avea vreo treabă cu acest domeniu, au iritat la culme membrii UNPR, partid cunoscut a avea cei mai mulți ofițeri pe metru pătrat din politica românească. Victor Ponta nu are dreptul să vorbească despre Armată: i-a mințit pe militari că pensiile lor vor fi tăiate iar în tinerețe a vrut să slujească sub alt drapel decât tricolorul, în Legiunea Străină, susține UNPR, prin intermediul unui comunicat.

"De Ziua Națională, tânărul Ponta a găsit de cuviință să-și verse veninul pe Armata României și pe miile de oameni care, de ziua țării lor, au avut puterea de a pune între paranteze simpatiile politice și de a participa la evenimentele organizate de instituțiile statului. Declarațiile făcute ieri de Victor Ponta reprezintă un nou episod din lungul șir de minciuni și jigniri pe care președintele PSD le vehiculează de aproape doi ani. Românii au constatat încă o dată, cu regret, faptul că ziua de 1 Decembrie, ca de altfel tot ce este simbol național, îi provoacă lui Victor Ponta o ură viscerală. Imaturului Ponta îi face plăcere, în schimb, să stea la masă cu cei care au vrut să îngenuncheze instituțiile statului și să se lase condus de cei care astăzi vor să îngenuncheze România aruncând-o în haos", se arată în comunicatul UNPR.

"Trădătorii decorați" vs. "întruchiparea arivismului politic"

Cu o în urmă, liderul PSD declarase în cadrul unei emisiuni televizate că e deranjat când vede "o grămadă de politicieni care nu au nicio treabă cu armata, îmbrăcându-se în uniforma militară" și că România este "singura țară care dă grade și decorații trădătorilor", aluzie direct la UNPR.

"Președintele PSD nu este în măsură să vorbească despre Armată. Victor Ponta este rezultatul unei combinații periculoase de ură, iresponsabilitate și ticăloșie politică. El este cel care trădează continuu interesele naționale, denigrându-și țara în fața partenerilor externi și punând în pericol stabilitatea României. Victor Ponta este întruchiparea perfectă a arivismului politic, fiind dispus să sacrifice totul pe altarul unor interese personale meschine. Nu a făcut nimic pentru oamenii din această țară. Cel care vorbește astăzi despre militari este același care i-a mințit spunând că toate pensiile lor vor fi tăiate. Cel care joacă astăzi rolul patriotului este același care în tinerețe a mers la birourile Legiunii Străine pentru a sluji, pe bani, sub alt drapel decât tricolorul românesc", au contracarat liderii UNPR.

"Prin urmare, Victor Ponta nu va putea niciodată să înțeleagă ce înseamnă Armata și care sunt reperele acestei națiunii. Un om care îi jignește pe români chiar de ziua lor nu are ce căuta în politică și cu atât mai puțin în demnități publice de responsabilitate", mai conchid progresiștii.

Publicat la 02-12-2011 14:47, Sursa www.evz.ro