Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 23-04-2024)
EUR 4.9762 RON
USD 4.6699 RON
GBP 5.7698 RON
CHF 5.1198 RON
XDR 6.1406 RON
XAU 344.57 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Brazi de opt metri lungime la târgul din Piața Obor
Stire publicata in

Târgul de brazi din Piața Obor, cel mai mare din București, nu s-a deschis ieri, așa cum anunțaseră inițial autoritățile locale, pentru că cei care trebuiau să aducă pomii de Crăciun nu au lucrat pe 1 Decembrie. Astfel, cei care treceau azi pe lângă brazii expuși lângă noua Piață Obor putea doar să-i admire și să se intereseze de prețuri.

Târgul va fi deschis sâmbătă la ora 9.00 doar într-o primă zonă dintre cele trei care au fost anunțate, cea situată la intrarea în complexul comercial dinspre strada Chirsitigiilor, cu o suprafață de 2.000 de metri pătrați. De aici vor putea fi cumpărați brazi tăiați între unu și opt metri, precum și pomi cu rădăcină, cu înălțimi între 0,6 și 4 metri. Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor putea alege între speciile de brad nobil Abies Nobilis, brazii caucazieni Abies Nordmanniana, Argintiii Picea Pungens Glauca, precum și brazii de proveniență autohtonă Abies Alba (bradul românesc). Ca element de noutate față de anul trecut, vor fi disponibile două specii rare: Fat Albert și Fastigiata. Pentru un brad de apartament de 1,75-2,50 metri prețurile vor fi cuprinse între 49,99 și 449 lei, în funcție de calitate, simetrie și culoare. Programul de vizitare al acestei prime zone va fi până la ora 21.00.

Celelalte două zone vor fi deschise în perioada următoare. Una dintre acestea va fi la intrarea în piață, în zona dinspre Primăria Sectorului 2, și va avea o suprafață de 200 de metri pătrați, fiind destinată brazilor de apartament. A treia zonă, cu brazi populari, va fi amenajată pe aleea de la intrarea în complexul de lângă strada Ziduri Moși. În cele trei zone vor fi comercializați peste 30.000 de brazi, după cum afirmă Primăria Sectorului 2.

Ornamente și podoabe de Crăciun, de la Sala Dalles

Pentru cei care au cumpărat brazi și vor să ia și ornamente o bună alegere poate fi Târgul Cadourilor de Crăciun de la Sala Dalles. Aici se găsesc chiar la intrare Moși și îngerași care pot fi folosiți atât ca vârfuri de brad, cât și ca piese de decor, precum și globuri, cizmulițe pentru pus cadouri, omuleți de zăpadă și alte figurine, toate realizate manual de trei artiste plastice de la noi din țară. Printre ornamentele expuse la târg se remarcă și globurile din sticlă cu depuneri de cupru și îngerașii în vitraliu, realizați tot de un artist plastic român. La târg participă peste 70 de expozanți, care oferă "cadouri pentru toate gusturile și pentru toate vârstele, dar, mai ales, pentru toate buzunarele", după cum afirmă organizatorii. Pe lângă ornamente și podoabe de Crăciun, la târg mai pot fi găsite jucării, dulciuri, cozonaci și prăjituri, decorațiuni și accesorii, ceramică pictată manual, icoane pe sticlă pictate de meșteri populari, produse textile, bijuterii, ceaiuri, cafea și produse cosmetice. Târgul, care este la a cincea ediție, va fi deschis zilnic între orele orele 10.00 și 14.00, până pe 24 decembrie. 

Cafeaua Dracula și torturi de 10 milioane, la Sweet Fest

Mai multe ducliuri pot fi găsite la târgul Sweet Fest, care are loc până duminică la Hanul lui Manuc. Printre produsele care pot fi cumpărate de aici se numără Cafeaua Dracula, care conține, pe lângă cafea, scorțișoară și ardei iute. Cafeaua este realizată de un producător român care mai are în ofertă și Cafeaua Bunicii, un amestec de cafea cu năut prăjit. La târg mai pot fi comandate și torturi de casă personalizate, al căror preț este de 100 de lei pe kilogram. Expozanții mai prezintă prăjituri de casă, praline produse în București după rețete belgiene, cozonaci de post, dulciuri grecești și din marțipan. De la târg nu lipsesc nuga și ciocolata de casă, turta dulce, produsele din miere și braga. Mâine va avea loc și un atelier de de preparat dulciuri naturale, adresat în special copiilor. Târgul va fi deschis până duminică, între orele 10.00 și 19.00. Intararea este gratuită.


Publicat la 02-12-2011 21:45, Sursa www.adevarul.ro