Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 18-04-2024)
EUR 4.9763 RON
USD 4.6625 RON
GBP 5.8158 RON
CHF 5.1291 RON
XDR 6.1402 RON
XAU 356.868 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
I-au scris numele greșit pe cruce regizorului Andrei Blaier
Stire publicata in

Sâmbătă, 3 decembrie, au avut loc înmormântările regizorilor Andrei Blaier și Alexandru Tocilescu la Cimintirul Bellu din Capitală. La ceremonii au participat nume importante din lumea teatrului, filmului sau muzicii.

Regizorul Andrei Blaier a încetat din viață în dimineața din 1 Decembrie, în locuința sa. Pentru că era catolic, acesta a fost înmormântat în Cimintirul Bellu catolic din București.

  

ClLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini de la înmormântarea regizorului Andrei Blaier!

L-au botezat "Blaer"œ la înmormântare

Slujba a început în jurul orei 12.00 unde au fost prezente aproximativ 100 de persoane, printre care și personalități precum regizorii Sergiu Nicolaescu și Stere Gulea. Scriul lui Andrei Blaier a fost pus la intrarea în biserică pe două bănci de lemn. Lângă el a stat soția acestuia, care nu și-a putut stăpânii lacrimile. Femeia l-a mângăiat și l-a sărutat pe toată durata ceremoniei.

CLICK pe imagini pentru fotogalerie!

Sicriul a fost dus pe brațe de militari, la fel și crucea pe care s-a strecurat însă o greșeală. Numele regizorului a fost scris "Blaer"œ în loc de "Blaier"œ.

Toți cei care au venit să-și ia rămas bun de la marele regizor, au așezat pe mormântul acestuia câte o coroană.

Ceremonia lui Tocilescu, amânată

Alături de Andrei Blaier, un alt mare regizor român a fost condus pe ultimul drum sâmbătă. Alexandru Tocilescu, decedat la 65 de ani, pe 29 noiembrie, în urma unei supradoze din tratamentul prescris de medici pentru tulburările cardiace de care suferea, a fost înmormântat în același cimintir, dar la cel ortodox.

Ceremonia acestuia a fost programată tot la ora 12.00, însă s-a amânat pentru o oră, pentru ca cei prezenți la slujba lui Andrei Blaier să poată participa și la înmormântarea lui Alexandru Tocilescu.

De asemenea, pentru regizorul a cărui slujbă a început la ora 13.00, au venit numeroase personalități importante din lumea teatrului, filmului sau muzicii. Printre aceștia îi amintim pe actorii Nae Caranfil, George Ivașcu și Elvira Deatcu, dar și pe compozitorul Dan Grigore.

Apropiații au purtat ochelari negri

Evenimentul a avut loc în fața bisericii unde s-au aranjat trei mese pe care a fost pusă coliva. Preoții au ținut slujba cu ajutorul unor microfoane. Coșciugul lui Alexandru Tocilescu a fost așezat pe un suport special în fața mulțimii, după care a fost deschis pentru ca cei prezenți să-l poată vedea pentru ultima oară.

Multe personalități s-au prezentat cu ochelari negri la ochi. Din când în când aceștia duceau batistele sub ramele ochelarilor pentru a-și șterge lacrimile. Aleea Cimintirului Bellu a fost ocupată pe tot parcursul slujbei de mașini scumpe și luxoase.

Publicat la 03-12-2011 17:15, Sursa www.adevarul.ro