Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 28-03-2024)
EUR 4.973 RON
USD 4.6085 RON
GBP 5.8167 RON
CHF 5.0914 RON
XDR 6.1038 RON
XAU 327.835 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Principele Radu: "Pentru Regele Mihai I, Ziua Națională a României rămâne 10 Mai"
Stire publicata in

Principele Radu al României a declarat în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV că Regele Mihai nu a participat niciodată la evenimentele de 1 Decembrie, Majestatea Sa sărbătorind în data de 10 Mai nașterea României.

"A ieșit mai mult în evidență absența pentru că s-a vorbit mai mult acum despre Rege. Dar Regele nu a fost niciodată la 1 Decembrie nici la Alba Iulia, nici la Arcul de Triumf în cei 22 de ani. E în linia unei tradiții. Regele sărbătorește 10 Mai la Palatul Elisabeta gardening party, atunci când reprezentanții țărilor vin și sărbătorește, ca și ziua de naștere, o sărbătorește la Sf. Mihail, tot așa ziua de 1 Decembrie pentru Majestatea sa rămâne Ziua Marii Uniri. Regele respectă mult ziua de 1 Decembrie, o zi în care bunicul și bunica sa au făcut istorie. Regele a spus odată că cea mai importantă zi din viața unui om e ziua lui de naștere, iar cea mai importantă zi pentru o țară este ziua ei de naștere. Iar România s-a născut atunci când a devenit independentă", a spus Principele Radu al României la Realitatea TV.

Principele Radu a mai susținut că partea societății care ar trebui să fie gata pentru o eventuală revenire a monarhiei ar fi elitele, însă acestea nu par a fi pregătite pentru o schimbare de sistem politic și constituțional.

În 1877, în 10 mai, Carol I proclama solemn Independența României. Patru ani mai târziu, exact în aceeași zi, Carol I a fost încoronat ca Rege al României, iar România a fost ridicată la rangul de Regat.

Publicat la 04-12-2011 04:45, Sursa www.adevarul.ro