Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Iluminat festiv de criză în Moldova. Vezi aici ce-au pregătit autoritățile din Vaslui
Stire publicata in

În puține orașe mari din regiunea de nord-est a țării au fost aprinse ghirlandele de sărbătoare

Sucevenii și pietrenii sunt singurii locuitori din Moldova care se pot bucura de la 1 Decembrie de feeria luminilor festive. Cei mai mulți oficiali din regiune au decis să amâne aprinderea ghirlandelor de sărbătoare pentru sfârșitul lunii decembrie. SuceavaInstalațiile luminoase montate anul acesta în Suceava au costat 50.000 de lei, la care s-au adăugat beculețele și figurinele în formă de brazi de anul trecut. Luminile și bradul au fost aprinse în seara de 1 Decembrie, unde au participat sute de suceveni.Piatra Neamț Iluminatul festiv de sărbători în Piatra Neamț a fost pus în funcțiune de Ziua Națională. Primaria a scos din magazii echipamentele de anul trecut. Au fost întinse 12.500 de metri liniari de plase și șiruri luminoase, iar pe stâlpii de iluminat stradal au fost fixate 128 de figurine. Iluminatul festiv va ține până pe 8 ianuarie.

BacăuLocuitorii Bacăului se vor bucura de feeria instalațiilor de sărbători din 6 decembrie până în prima săptămână a anului viitor. Instalațiile, majoritatea folosite și anul trecut, vor fi montate în toate zonele orașului, iar bradul de Crăciun va fi amplasat în Parcul Cancicov. Copiii prezenți la aprinderea bradului și a iluminatului festiv vor primi dulciuri. Factura la iluminatul festiv va fi în acest an de 220.000 de lei, cu 20.000 de lei mai mult decât anul trecut.

BotoșaniLuminițele de Sărbători vor fi aprinse  în seara de 5 spre 6 decembrie. "Vom da drumul în numai câteva zone, pentru că nu vom putea porni  iluminatul festiv în aceeași noapte peste tot. Vom porni în zona centrală, zona Parcului Eminescu, dar cu siguranță și aranjamentele de iarnă tot în zonele astea le vom face, respectiv în zona parcului, zona Bulevard, zona Cuza Vodă, zona Primăriei"œ, a dat asigurări viceprimarul Botoșaniului, Florin Gheorghiță.

IașiGhirlandele și instalațiile luminoase vor fi aprinse în Capitala Moldovei cu câteva zile înainte de Crăciun. Șefii din Primăriei au anunțat că vor da startul iluminatului festiv pe 19 decembrie. Doar străzile din centrul orașului vor fi iluminate de sărbătoare cu aceleași instalații ca anul trecut. Beculețele vor sta aprinse până de Bobotează, respectiv 6 ianuarie 2012.

VasluiInstalațiile de sărbători vor fi aprinse la Vaslui pe 20 decembrie, urmând să fie închise pe 10 ianuarie 2012. Bradul adus de la Suceava, care a costat 15.000 de lei, va fi amplasat în Centrul Civic. Cei 2,87 de kilometri de ornamente montate pe principalele străzi din oraș costă 200.000 de lei, sumă în care este inclus și costul bradului. Anul trecut, factura la iluminatul festiv s-a ridicat la 32.000 de lei.

FocșaniIluminatul festiv de pe principale străzi din Focșani va fi aprins pe 19 decembrie, odată cu inaugurarea Orășelului Copiilor. Vor fi montate aceleași perdele de lumini și cozi de păun cu leduri de anul trecut.

Publicat la 05-12-2011 07:15, Sursa www.adevarul.ro