Stirile din
Cauta in Buletin de Ilfov
Curs Valutar BNR (din data de 19-04-2024)
EUR 4.9764 RON
USD 4.6687 RON
GBP 5.8125 RON
CHF 5.1404 RON
XDR 6.1447 RON
XAU 357.765 RON
Abonati-va la Newsletter
Pentru a va abona la newsletter introduceti adresa dvs. de e-mail si localitatea despre care doriti sa primiti noutatile.
Abonare Dezbonare
Comisia Europeană caută 152 de asistenți până pe 17 ianuarie
Stire publicata in

Oficiul European pentru Selecția Personalului (EPSO) demarează, în perioada 1 decembrie 2011- 17 ianuarie 2012, competiția sa anuală pentru recrutarea de asistenți pentru instituțiile europene, potrivit site-ului oficial EPSO, euroconcurs.ro.

Sunt oferite 152 de joburi pentru asistenți în domenii precum: management financiar sau contabilitate (sunt disponibile 62 de poziții, pentru care se cere diplomă de licență în finanțe sau contabilitate), comunicare (37 de poziții și este necesară diploma de licență în comunicare, studii media, jurnalism sau relații publice), project management, management de programe și contract management (53 de poziții).

Criterii de eligibilitate

În primul rând candidatul trebuie să fi cetățean al Uniunii Europene.

Următorul criteriu este cunoașterea foarte bună a uneia dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene (limba română este în cazul românilor) și cunoașterea la un nivel satisfăcător a uneia dintre următoarele limbi: engleza, franceză sau germană (a doua limbă).

Și experiența este foarte importantă, așadar candidatul trebuie să aibă cel puțin trei ani de experiență profesională relevantă în domeniul de activitate ales după obținerea diplomei de facultate sau șase ani de experiența profesională relevantă în domeniul de activitate ales dupa terminarea liceului.

Competiția a început pe data de 1 decembrie 2011 și se va încheia pe data de 17 ianurie 2012, ora 12.00 (ora Bruxelles-ului), iar pentru a aplica la un astfel de job trebuie să vă inscrieți online pe euroconcurs.ro.

Competiția pentru posturile de asistenți în cadrul instituțiilor europene presupune într-o primă fază trecerea cu succes a etapei numită Computer Based Test (CBT).

Computer Based Test se dă într-una dintre locațiile aflate în România și este compus din șase tipuri de teste care verifică:"¢Â Â Â  abilitățile de raționament verbal (verbal reasoning- test care se susține în limba română)"¢Â Â Â  abilitățile de raționament numeric (numeric reasoning- test care se susține în limba română)"¢Â Â Â  abilitățile de raționament abstract (abstract reasoning- test care se susține în limba română)"¢Â Â Â  abilități profesionale de acuratețe și precizie (professional skills: accuracy and precision- test care se susține în cea de-a doua limbă la alegere între engleză, franceză sau germană)"¢Â Â Â  abilități profesionale de prioritizare și organizare (professional skills: prioritizing and organizing- test care se susține în cea de-a doua limbă la alegere între engleză, franceză sau germană)"¢Â Â Â  abilități de raționament situațional (situational judgement- test care se susține în cea de-a doua limbă la alegere între engleză, franceză sau germană).

Publicat la 05-12-2011 11:15, Sursa www.adevarul.ro